• Bild: Pixabay

95 procent av företagen i fastighetsbranschen arbetar aktivt för att främja den fysiska och psykiska hälsan hos sina anställda, skriver fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation i ett pressmeddelande.

Organisationen har gjort en undersökning där 32 procent av 1037 tillfrågade chefer inom fastighetsbranschen svarat.

LÄS ÄVEN: Dålig arbetsmiljö kostar 164 miljarder kronor om året

– Som arbetsgivare är det viktigt att arbeta förebyggande för att medarbetarna ska må bra. Inte bara för de anställdas skull, utan även för att det gynnar företaget i längden. Med ett strategiskt arbetsmiljöarbete ökar lönsamheten samtidigt som du sänder positiva signaler till omvärlden, säger Mona Finnström, vd för Fastigo.

Undersökningen visar att 44 procent av fastighetsföretagen har en uttalad strategi för att främja fysisk och psykisk hälsa hos de anställda. Det är en ökning med 8 procentenheter jämfört med samma mätning förra året. 51 procent av företagen saknar en strategi men arbetar aktivt med frågorna.

LÄS ÄVEN: Arbetsmiljöverket inleder stor granskning av arbetsmiljöarbete

Drygt nio av tio arbetsgivare erbjuder företagshälsovård eller friskvårdsbidrag, och 82 procent av företagen möjliggör flexibel arbetstid för de yrkeskategorier där arbetet tillåter det. Hälften av fastighetsföretagen i Fastigos undersökning erbjuder kostnadsfri rådgivning av psykolog eller coach till sina anställda vid behov.

– Det är glädjande att se att majoriteten ger sina anställda goda förutsättningar att uppnå balans i livet, och att antalet företag som har en tydlig strategi för att främja ett hållbart arbetsliv ökar. En hållbar fastighetsbransch är en av Fastigos viktigaste prioriteringar, säger Mona Finnström.

Helena Forsberg
helena.forsberg@mittmedia.se