• Ny redaktion: Tomas Nyberg, redigering och foto, Helena Forsberg, redaktör, Eric Salomonsson, webbansvarig och Per Eklund, reporter. FOTO: STAFFAN BJÖRKLUND

 

[artikelintro]Målarnas facktidning produceras från och med det här numret av redaktionen på Dala-Demokraten. Du kanske inte riktigt känner igen din tidning, men vi hoppas och tror att du kommer att bli nöjd.

Redaktionen producerar sedan tidigare Elektrikerförbundets tidning. Elektrikern. Nu förstärks redaktionen med ytterligare en person.[/artikelintro]

Jag, Helena Forsberg, är redaktör för Målareförbundets medlemstidning. Vår facktidningsredaktion består av fyra personer som alla samarbetar tätt. Jag är redaktör för Målarnas facktidning och Per Eklund är redaktör för Elektrikern, men inget hindrar oss att skriva i den andra tidningen.

Vår redaktion finns i Falun varifrån vi reser ut i landet för reportage. När redaktionen nu blir lite större ser vi samordningsmöjligheter då vi på resor kan skriva för båda tidningarna. Tomas Nyberg redigerar och fotograferar för båda tidningarna och Eric Salomonsson ansvarar för webben samtidigt med sitt arbete för DD:s hemsida. Arbetet med en hemsida för Målarnas facktidning pågår.

Jag hoppas att jag redan i nästa utgåva av tidningen kan berätta att den är färdig. Alla i redaktionen har erfarenhet av fackligt arbete inom Svenska journalistförbundet.

– Förväntningarna på vår nya leverantör är att vi ska få en bättre bevakning på nyheter om arbetsmarknads- och arbetslivsfrågor, säger Lennart Borgkvist, vice ordförande och kassör i Svenska Målareförbundet.

Förutsättningarna är bättre med en bredare redaktion i ryggen som kan hjälpas åt med detta. För mig som redaktör är dialogen med er läsare viktig. Så småningom kommer jag också att börja nätverka med er på Facebook men till dess finns jag på mejl och telefon.

Jag vill veta allt om er vardag i yrkeslivet. Vilka frågor som är viktiga och vilka som har en spännande hobby. Jag kommer ha täta kontakter med förbundet för att kunna informera er om den fackliga kampen.

Ni kan alltid höra av er till mig oavsett om ni vill träda fram i tidningen eller vara anonyma. Ni omfattas självklart av källskyddet och kan känna er trygga med att jag inte avslöjar detaljer som kan leda till er som tipsat om känsliga saker.

Ni kan också skicka in text och bild från aktiviteter ni haft ute i landet.

Tänk på att skriva enkelt och rakt, berätta vilka det är på bilderna. När du tar bilder se till att du har så stor upplösning som möjligt. Om du har funderingar ring mig eller skicka ett mail.

 

HELENA FORSBERG

helena.forsberg@daladem.se

 

Helena Forsberg

Ålder: 38 år.

Bor: Nyhammar (Ludvika kommun().

Familj: Sambon Thomas. Barnen Malou 7 år och Melvin snart 6 år.

Intressen: Promenader och utflykter. Laga och äta god mat med vänner.

Kuriosa: Under många år var jag aktiv i Brukshundsklubben där jag både tävlade och ledde kurser. Idag har jag ingen hund på grund av barnens svåra allergi, men jag ser mig fortfarande som en hundmänniska.