I det här numret får ni träffa riksdagsmannen Adnan Dibrani som provar på målaryrket. Hoppas att ni som fick träffa honom skickade med viktiga insikter om hur politiken påverkar målares arbetsförhållanden. 

Förbundet hade också representanter på plats i Almedalen för att diskutera det som rör arbetsmarknaden. Referat därifrån finns med i detta nummer.
Jan-Erik Johansson tar er med till en penseltillverkare i Småland. Jan-Erik kommer att vara en återkommande skribent i tidningen med fokus på teknik och material.

Målarnas facktidning är er tidning. Vad vill ni läsa om? Vilka frågor är viktiga för dig? Hör gärna av er med tips.

Helena Forsberg

Att vi i Sverige har duktiga yrkesmän och kvinnor är något att vara stolt över. Under sommaren har Emelie Dammare och Sofie Lindgren representerat landet och sina yrkeskårer vid Yrkes-VM i Leipzig. Starkt jobbat tjejer.

I slutet av augusti hålls Förbundsmötet. Jag har tagit del av motionerna och presenterar en del av dem lite närmare. Ledamöterna som representerar er medlemmar vid mötet har rekordmånga motioner, 26 stycken, att ta ställning till. Mötesdeltagarna ska också diskutera hur förbundet ska jobba de närmaste åren.

Målarnas facktidning är er tidning. Vad vill ni läsa om? Vilka frågor är viktiga för dig? Hör gärna av er med tips. Det kan handla om fackliga frågor men också intressanta personer. Har ni information och bild från möten eller utbildningar har det en självklar plats i Målarnas facktidning. 

Har ni funderingar hur materialet ska lämnas? Mejla eller ring mig.
Jag åker gärna ut till olika delar av landet för att besöka er i vardagen eller i samband med möten.

Hör av er!