Hej, jag måste börja med att än en gång hälsa er välkomna till Målarnas nya facktidning.

Tyvärr var det flera av er som inte fick förra numret av tidningen har jag fått besked om. Det strulade för tryckeriet med adresserna. Mer om redaktionen hittar ni en bit in i tidningen.

Sedan sist har tidningen på nätet kommit i gång. www.malarnasfacktidning.se där har ni som saknar förra numret möjlighet att läsa en del artiklar. På nätet kommer ni att förutom artiklar från papperstidningen hitta nyheter som kommer mellan trycktiderna.

Alla var inte överrens men det majoriteten röstade fram ses ändå som Förbundsmötets beslut. Det är demokrati.

Helena Forsberg

Den här hösten har redan inneburit många spännande möten med mina nya uppdragsgivare, ni medlemmar i Målareförbundet. På Rönneberga kursgård under förbundsmötet fick jag möjlighet att höra lite mer om de utmaningar förbundet står inför med medlemstapp, omorganisationer och den valrörelse som så smått börjat.

Genom de motioner som kommit till genom avdelningarna lyfte era representanter viktiga frågor. Besluten blev inte alltid som Förbundsstyrelsen föreslagit. Alla var inte överrens men det majoriteten röstade fram ses ändå som Förbundsmötets beslut. Det är demokrati.

Livet är verkligen skört och det påminner om hur viktigt det är att visa vänner och familj hur speciella de faktiskt är.

Helena Forsberg

Jag och fotografen Tomas Nyberg har varit till Göteborg där vi följde med Jan-Ove Berg och Magnus Söderström på arbetsplatsbesök. Jag åker gärna ut i landet och träffar fler av er.

Hör av er och berätta vad som är på gång!
NU finns Målarnas facktidning på Facebook. Gå in och gilla sidan.

Hemma håller jag som bäst på att natta trädgården för vintern. Det är bara att konstatera att de projekt som inte blev av den här sommaren får vänta till nästa.

Under sommaren förlorade mina vänner hastigt en dotter i en trafikolycka. En ung tjej som precis börjat sitt vuxenliv. Det är en stor tragedi och sorgen har berört många. Livet är verkligen skört och det påminner om hur viktigt det är att visa vänner och familj hur speciella de faktiskt är.

Ta hand om varandra!