Jag har varit målare i snart 40 år och stämplar i perioder. Läste i senaste numret av tidningen att ni tog upp den nya regeln att skriftligen lämna in en månadsrapport.

Jag fick min handlingsplan nu. Där står det jag citerar: ”Uppföljning per telefon första 4 månaderna. Uppföljning via telefon du kommer få en kallelse per post inom en månad för uppföljningssamtal via telefon.

I kallelsen framgår datum och klockslagsintervall för när du kommer att bli uppringd. Samtalet syftar till att stödja dig i ditt arbetssökande. Resultatet av genomförda aktiviteter kommer att följas upp, nya aktiviteter kommer att diskuteras, du kommer att få förslag på lediga jobb att söka och din handlingsplan kommer att uppdateras.”

Vad är detta? Det börjar likna förföljelse, hoppas ni i förbundet tar upp detta, även med socialdemokraterna, nu har det gått för långt.
Enligt Byggnads hemsida går det 12 000 byggare utan jobb nu, några tusen av dem är säkert målare.

På Arbetsförmedlingens sida, fanns 17 lediga jobb i hela Sverige. 17? Nu ska de jobben valsa runt på månadsraporter Sverige över, vilken cirkus, ja det börjar likna KAFKA. Vi har blivit daglönare som får stå med mössan i hand, medan kapitalet skor sig.

Nu är det valår, och Reinfeldt är så skitnödig så han måste pressa de arbetslösa för att få ner arbetslösheten före valet, därför han har satt in dessa Stasiåtgärder. Gamla Högern är desperat. Vet de förlorar valet, upp till kamp kamrater.

ERFAREN MÅLARE