I februari ska LO fatta beslut om sitt nya mediehus. Målareförbundet är inte med i projektanalysen och ordförande Mikael Johansson förklarar att frågan inte är aktuell för deras del.

Planerna för ett gemensamt mediehus följer tidsplanen och beräknas vara klart för inflyttning under andra halvåret. LO:s styrelse ska fatta beslut i februari och därefter ska varje fackförbund fatta beslut för sin tidning.
De tidningar som är med i projektanalysen är: Arbetet, Dagens Arbete, Byggnadsarbetaren, Fastighetsfolket, Handelsnytt, Kommunalarbetaren och Sekotidningen. Tre förbund, Hotellrevyns ägare, Mål o Medels ägare och Transportarbetarens ägare, förklarade redan innan projektet drog igång att de inte vill vara med just nu.
Liv Bäckström som leder projektet säger till tidningen Medievärlden att det viktigaste till en början är att flytta samman i nya lokaler, där möten och gemensamma projekt styr mot samarbete, som kommer att djupna efterhand. LO:s mediehus ska bland annat ha en gemensam grupp som jobbar med längre gräv och databasjournalistik.
– Vi är fortfarande tveksamma. Jag har inga problem att ta till mig fördelarna men jag har svårt att se att alla ska vara med i samma, säger Mikael Johansson.
Målareförbundet har nyligen inlett ett samarbete med Dala-Demokraten som också gör Elektrikerförbundets tidning.
– Vi har ju vårt mediehus redan, säger Elektrikerförbundets förste vice ordförande Thomas Sandgren.

Helena Forsberg
helena.forsberg@daladem.se