NYHETER
I studenttider sågs på flera håll sexistiska och kränkande budskap på studentflakens banderoller.
Byggnadsindustrins yrkesnämnd (BYN) kräver krafttag av skolorna för att motverka detta.

Byggindustrin poängterar att budskapen och beteendet är oacceptabelt. I ett pressmeddelande skriver den ”Det är inte bara olämpligt, skolorna har dessutom lagkrav på sig att motverka sexuella trakasserier. Även bruket av alkohol och de årliga rapporterna om skador är oacceptabla.”
Skolledningarna måste agera för att stoppa detta. Uppmaningen från Byggnadsindustrins yrkesnämnd (BYN) till alla ansvariga på de skolor som ännu inte har tagit tag i detta är:
Styr eleverna i rätt riktning. Det krävs ett förebyggande arbete, när eleverna är på väg ut är det för sent att ta diskussionen. Under hela utbildningen måste ett värderingsarbete grundläggas och oacceptabla beteenden motverkas. Vi ser gärna banderoller med fyndiga budskap som alla kan glädjas åt och som blir reklampelare för utbildningarna och branschen utan kränkningar.