• Hela Yrkeslandslaget, däribland lackeraren Frida Jakobsson och målaren Jenny Albertsson, sasmlade på bild. Foto: Viktor J Fremling

Förberedelserna för Yrkeslandslaget, Worldskills Sweden, pågår för fullt. I december hölls den första lagträffen. Då tillbringades några dagar på Lastbergets konferensanläggning för att lära känna varandra, studiebesök och tips om mental träning bland annat.

Webb-TV
I februari träffades VM-tävlingarnas domare och tekniska delegater i Sao Paulo, Brasilien, för att förbereda tävlingarna som ska hållas i augusti. Från Sverige deltog två chefsdomare, två vice domare och en teknisk delegat. Syftet och målet med Worldskills är att utbildningarna ska hålla hög kvalitet, yrkena ska vara intressanta och ha hög status. Varje land har utbyte med en lokal skola som kommer heja på och studera det land som de valt. Det svenska yrkeslandslaget kommer ha supportrar från Escola Estadual Romeu de Moraes.

Målaren Jenny Albertsson har stöd i förberedelserna av experten Andreas Gärdin Hyttsten och lackeraren Frida Gustafsson får stöd av experten Camille Cederlund.

Webb-TV 

Helena Forsberg
helena.forsberg@daladem.se