• Liv Blomqvist Örtgård, Eva Jansson och Josefine Krantz hoppas på fler tjejer. Foto: Joakim Blomqvist

Målareförbundets avdelningar ska ta initiativ till att bilda kvinnliga nätverk. I Örebro har ett upptaktsmöte för kvinnor i avdelning 6 hållits.

LÄS MER:

”Vi kommer att göra en förändring”

Hon har målat i 33 år

De ställer krav på byggbranschen

En inbjudan skickades ut till alla kvinnliga medlemmar såväl målare som lackerare, men endast tre kom till det första mötet. Liv Blomqvist Örtgård, Eva Jansson och Josefine Krantz träffades på Byggfackens hus i Örebro.
– Vi hoppas det kommer fler nästa gång, säger Liv Blomqvist Örtgård.
Hon och Josefine Krantz har fått ansvaret för det kvinnliga nätverket i avdelning 6.

På det första mötet diskuterades hur det ska bli mer engagemang och vad som ska få fler att komma nästa gång. De ska ses igen för att lägga upp en planering för när och hur nätverket ska fungera. De finns funderingar på att prata om pensionssparande och kanske en middag kan locka fler.
– Just nu, med tanke på att vi var så få, ser det ut som medlemmarna inte tycker det behövs ett nätverk. Men det är ett mansdominerat yrke så det kommer alltid behövas, säger Liv Blomqvist Örtgård.

Målarettan har ett kvinnligt nätverk som träffats några gånger och ytterligare en träff hålls i april. Avdelning två planerar två utbildningsdagar för målartjejer.

HELENA FORSBERG
helena.forsberg@daladem.se

LÄS MER:

”Vi kommer att göra en förändring”

Hon har målat i 33 år

De ställer krav på byggbranschen