Efter det förstärkta förbundsmötet kommer Målarna att ha en ny förbundsledning och en mer mångfacetterad förbundsstyrelse.

 

 
I skrivande stund har nomineringstiden inte gått ut och valberedningen har inte slutfört sitt arbete. Förbundets ordförande Mikael Johansson och vice ordförande Peter Sjöstrand ställer upp för omval, men om de har några utmanare vet vi inte. Även om de sitter kvar kommer förbundsledningen att ha ett nytt namn i och med att vice ordförande Lennart Borgkvist som haft uppdraget som kassör går i pension inom kort.

 
Förbundsstyrelsen kommer att utökas från 9 ledamöter till 12 om förslaget till stadgar går igenom. Syftet är att alla avdelningar ska vara representerade, i nuläget saknar avdelning 3, 8 och 5 representanter. Det betyder att oavsett om tidigare ledamöter sitter kvar så kommer styrelsen att vitaliseras med minst tre nya namn.
– Min önskan är kvinnor i förbundsstyrelsen, men jag är rädd att ingen tjej blir nominerad, säger Mikael Johansson som gissar att avdelningarna nominerar sin ordförande.
Men även valberedningen har ett jobb att göra och vid förbundsmötet i augusti får vi svaret hur Målareförbundets styrelse ser ut.

 

 

Helena Forsberg
helena.forsberg@daladem.se