• Mikael Johansson, Peter Sjöstrand och Jan-Olof Gustavsson är trion som ska leda Svenska Målareförbundet under kommande fyra år. FOTO: TOMAS NYBERG

 


Målareförbundet har valt sin ledning för kommande fyra år. Jan-Olof Gustavsson är ny som vice ordförande med kassörsuppdrag.
Mikael Johansson hade nominerats av samtliga avdelningar till posten som förbundsordförande och valdes för en ny mandatperiod.
– Världens bästa jobb är att vara ordförande för Målareförbundet, sade Mikael Johansson.

 

 

Han var den första i modern tid att väljas för en mandatperiod och nu den första att ställa upp för omval.
– Jag känner en oerhörd stolthet och ödmjukhet inför den uppdrag ni gett mig, sade Mikael Johansson och lovade att ägna varje vaken minut åt att göra det uppdraget så bra han kan.

 

 

Även Peter Sjöstrand valdes för en ny mandatperiod till vice ordförande med funktionen sekreterare.
– Jag har fyra år bakom mig i ledningen, bitvis fyra tuffa år. Vi har fattat svåra beslut, avtalsrörelse och annat. Det är en utmaning att sitta på den positionen men jag gör det med glädje.
Till viceordförande med uppdraget kassör fanns två nominerade, Jan-Olof Gustavsson, ombudsman i avdelning 1 och kassör i region 2 och Jan Staaf, förbundsombudsman. Valberedningens förslag var att välja Jan-Olof Gustafsson vilket också blev resultatet efter en sluten omröstning.
– Den stora utmaningen kommande mandatperiod blir att se till att skapa väldigt bra förutsättningar, både ekonomiska och mänskliga resurser att finnas på arbetsplatserna, sade Jan-Olof Gustavsson.
Den tidigare kassören Lennart Borgkvist kommer inom en snar framtid att gå i pension efter många års tjänst inom förbundet.

 

 

På det förstärkta förbundsmötet har nya stadgar antagits. De innebär bland annat att förbundsstyrelsen utökas så att alla avdelningar är representerade. Den valda förbundsstyrelsen består förutom av Mikael Johansson, Peter Sjöstrand och Jan-Olof Gustavsson också av följande:
Per-Arne Kjällström, Joakim Nexbo, Ronny Johansson, Martin Svensson, Martin Eriksson, Joakim Blomqvist, Jimmy Karlssom, Mats Eriksson och Åke Holmgren.

Helena Forsberg