• Hej! Josefin heter jag, 25 år, är i grunden byggnadsmålare och förtroendevald i både LO och Svenska Målareförbundet. Min huvudsakliga uppgift som förtroendevald är folkbildare/kurshandledare i såväl grundkurser som funktionsutbildningar. Denna vecka tillbringar jag med att vara biträdande kursledare för Målareförbundets styrelsutbildning steg 1 och nästa vecka är jag tillbaka ute och målar igen! 😊 ‪#‎fackligvardag‬ ‪#‎svenskamålareförbundet‬

  • Hej jag heter Jenny, 21 år och bor i Östersund. Jag är utbildad målare från gymnasiet. Men sen är jag även förtroendevald i avd 10 och har nyligen också fått i uppdrag att hålla i skolinformation för min sektion. Sitter även i LOfacken Jämtlands styrelse, där är det också skolinformation som gäller för min del, det är det jag tycker är allra roligast just nu. Ska också lite senare i år gå handledarutbildning för LOung kurserna, vilket jag ser fram emot hur mycket som helst! ‪#‎fackligvardag‬

 Facket är inte några höjdare i toppen. Det stora fackliga arbetet görs av gräsrötter på arbetsplatser runt om i landet. För att ge en annan bild än den som kommer fram i rapporteringen kring Kommunalskandalerna har #fackligvardag startats i sociala medier.

Initiativet kommer från Eddie Lövholm Eriksson, Stefan Pinjefors, Stellan Elebro, Ellena Papioannou och Erik Persson i Seko. Syftet är att visa vad det fackliga arbetet egentligen innebär och vad det ger till medlemmarna. Det är medlemmarna som är facket och därför behöver fler engagera sig.
– Den enda lösningen är att medlemmarna engagerar sig, att fler går med. Vi måste komma ihåg att facket inte finns till för förbundsledningen utan för medlemmarna ute på golvet, säger Eddie Lövholm Eriksson.

Under #facklig vardag delar fackligt aktiva med sig av sin vardag i ord och bild. Det sprids korta inlägg om allt från fackliga kurser och styrelsemöten till kollegor som får hjälp att få ut sin lön och förbättringar av arbetsmiljö. Vi ser bilder på hur kvällarna ägnas åt att besvara mejl när resten av familjen somnat.

 

Följ Målarnas Facktidning på Facebook.

 

Några målare som delat med sig av sin fackliga vardag är Josefin Johansson som berättar att hon är 25 år och den här veckan är biträdande kursledare för en styrelsekurs. Men på måndag är hon ute och målar igen.
Vi läser om Jenny Störvolds fackliga engagemang som förtroendevald i avdelning 10 där hon fått ansvar för skolinformation för sin sektion. Hon sitter även i LO-facken Jämtlands styrelse.
– Att vara aktiv inom ett fackförbund innebär inget lyxliv. De innebär hårt arbete, tidiga morgnar, sena kvällar och att tiden för vänner och familj ibland är liten, säger Josefin Johansson.
– Vi gör det för att facklig aktivism behövs ute i samhället och på arbetsmarknaden.

Allt eftersom fylls #fackligvardag med fler inlägg från målare och och andra. Gå in och kolla och dela även med dig av din fackliga vardag på exempelvis Facebook.

Helena Forsberg
helena.forsberg@daladem.se

 

 

Följ Målarnas Facktidning på Facebook.