Rönneberga styrelse har anställt Gunilla Runsten som ny vd för Rönneberga kursgård. Hon tillträder sitt uppdrag den 1 februari 2016. Gunilla Runsten leder idag arbetet på Runö Möten & Events.

Hon har tidigare haft ett flertal uppdrag i ledande befattning inom turism- och konferensbranschen, bland annat i Åre och på Lidingö.
– Jag ser fram emot att få vidareutveckla och driva en fantastisk mötesplats som Rönneberga. Jag är oerhört tacksam för det förtroende jag har fått och ser positivt på Rönnebergas framtid, säger Gunilla Runsten i en kommentar.
Byggnads ordförande Johan Lindholm som är ordförande för Rönnebergas styrelse säger att han är mycket glad över att de så snabbt kunnat få fram en ny vd sedan den tidigare vd:n sparkades i oktober.
– Hon har en perfekt bakgrund och precis den kompetens vi söker, säger Johan Lindholm.
Rönnebergas vd avskedades efter att en intern utredning visat att vd:n begått oegentligheter som också finns som grund till en polisanmälan styrelsen gjort. Kursgårdens vd före det fick också sparken, 2005, efter vidlyftiga pensionsavtal och alltför många studieresor.
Rönneberga startades 1969 som en skola för fackliga studier. Ägare är Byggnads, Elektrikerna, Målarna, Fastighets och Seko.

Helena Forsberg