Målareförbundet och Elektrikerförbundet satsar på kommunikationen för att nå ut i samhällsdebatten.
Mikael Romero har anställts som kommunikationschef och förbunden söker nu också en kommunikatör.

Romeros yrkeskarriär har gjorts inom det socialdemokratiska partiet. Han har varit pressekreterare åt Mona Sahlin när hon var partisekreterare och när hon var vice statsminister. Han har även varit pressekreterare åt Göran Persson när han var ekonomisk politisk talesperson i riksdagen. Inom LO har Romero jobbat från 1997 till 2008 som utredare, copywriter, verksamhetschef för politik och omvärld och som politisk sekretare. 2011 startade han Romero PR och 2012 debuterade han som författare. Han har skrivit böckerna Tobleroneaffären och tillsammans med Karl-Petter Thorwaldssons Ingen ska lämnas efter. Han har senast varit kommunikatör på Seko.

Som kommunikationschef ansvarar Mikael Romero nu för rekryteringen av något som Målareförbundet och Elektrikerförbundet i sina annonser kallar juniorkommunikatör. Det står att de söker en driftig kommunikatör som ska arbeta för att förbunden och de frågor som de prioriterar ska ta en större plats i samhällsdebatten. Tjänsten är tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Ett stort antal sökande har visat sitt intresse för tjänsten.

Helena Forsberg
helena.forsberg@daladem.se