• Conny Andersson Foto: Tomas Nyberg

Målareförbundet och motparten Fastigo har tecknat avtal för cirka 250 målare som arbetar i kommunala bolag. Även här har Målareförbundet fått igenom att de kvinnor som behöver gå hem med graviditetspenning skyddas av LAS på samma sätt som föräldralediga.

Enligt ombudsman Conny Andersson som tillsammans med ombudsman Anders Korneliusson förhandlat Fastigo-avtalet var frågan om gravidas anställningstrygghet viktigare för Målareförbundet än för deras motpart. Motparten ansåg att i dagsläget var inte frågan relevant då inte många anställda i Fastigos medlemsföretag berörs.
– För oss är frågan så mycket större ur i ett jämställdhetsperspektiv. Med den positiva tillströmningen av kvinnor i måleribranschen måste vi kunna trygga anställningarna, säger Conny Andersson.
Han är säker på att frågan kommer gå som en löpeld genom LO i framtida avtalsförhandlingar.
– Det vi fått in i våra avtal är något historiskt.
Graviditetspenning är en ersättning från Försäkringskassan till gravida som inte kan jobba för fullt eftersom arbetet är fysiskt ansträngande eller riskfyllt. Målarna har nu kollektivavtal där gravida som går hem med graviditetspenning likställs med föräldraledighet och omfattas av Lagen om anställningsskydd. Det innebär att uppsägningstiden inte börjar gälla förrän arbetstagaren börjar jobba igen.

Målarna som arbetar i kommunala bolag går framförallt på Kollektivavtal för måleriyrket (ackordsavtal). Parterna har tecknat ett likalydande avtal som det mellan Målareförbundet och Måleriföretagen. Avtalstiden är 13 månader och löper ut 30 april 2017. Löneökningen utbetalas retroaktivt från 1 april 2016. Lönerna höjs med 2,38 procent eller minst 696 kronor. Prislistan justeras upp med 2,6 procent. Arbetstidsförkortningen ökar med två timmar till 34 timmar per år.
I avtalstexten har det tydliggjorts att det är det lokala facket som utser skyddsombud bland de anställda. Skyddsombudet har rätt att verka inom hela företagets verksamhetsområde.

En liten andel målare inom Fastigo-avtalet går på något som heter Månadslöneavtal. Parterna är överens om att utarbeta ett förslag så månadslöneavtalet istället blir en bilaga till Kollektivavtal för måleriyrket. Arbetsgruppen ska vara färdiga senast 31 december 2016.
Månadslöneavtalet har individuell lönesättning. Alla heltidslöner ska öka med minst 375 kronor efter pottfördelning. Efter genomförd lönerevision ska lägsta lön för färdigutbildad målare vid heltidsanställning uppgå till 28 362 kronor på Månadslöneavtalet.
I paragraf 10 som handlar om föräldraledighet har en anmärkning lagts till om att arbetstagare som önskar ledighet för vård av barn (föräldrapenning) i samband med huvudsemester bör om det är möjligt lämna in ansökan om båda ledigheterna samtidigt. Där finns också en upplysning att arbetstagare under vissa förutsättningar kan få föräldrapenningtillägg vid ledighet med föräldrapenning. En ansökan måste skickas till AFA försäkring.
Parterna är överens om att Målareförbundet ska verka för att Fastigo ges tillfälle till inflytande och information i branschfrågor.

Helena Forsberg
helena.forsberg@mittmedia.se

 

Fastigos avtal i korthet
2,38 procent på 13 månader från 1 april 2016.
696 kronor i månaden/lägsta lön 28 362 kronor.
Stärkt anställningsskydd för gravida.
Arbetstidsförkortningen utökad med 2 timmar.
Skyddsombud har fått förstärkt roll i samverkansfrågor på företaget.