• Malin Arkelöw tog silver vid NM i Måleri. Foto: Lars Dareberg

Malin Arkelöw som är en del av det svenska målerilandslaget, tog en delad andraplats när Måleri-NM avgjordes i Köpenhamn.

I maj gjorde tio finalister upp om vem som är Sveriges bästa målare. Malin Arkelöw från Vendelsö placerade sig på en andraplats och blev därmed en av tre i Målerilandslaget. Vartannat år möts Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige i de Nordiska Mästerskapen i måleri. I år var det Malin Arkelöw som representerade Sverige.

Deltagarna tävlade under tre dagar i ett antal olika delmoment, exempelvis dekorationsmålning, färgnyansering, tapetsering och bildöverföring. De tävlandes insatser bedömds av en professionell jury utifrån teknik, utförande, helhetsintryck, precision med mera.
– Det var väldigt spännande att tävla under SM och jag lärde mig massor. Att arbeta under press och att strukturera mitt arbete var det viktigaste jag tog med mig. Jag hoppas att jag kan hålla huvudet lika kallt under NM som under SM, sade Malin Arkelöw inför Nordiska mästerskapen.

När tävlingarna avslutades placerade sig svenskan på en delad andra plats.
– Det var så spännande att få möta talanger från andra länder och jag lärde mig massor. Nu är det bara att ta med sig allt jag lärt mig in i uppladdningen inför nästa tävling och mitt jobb, säger Malin Arkelöw.Nöjd och stolt ska Malin nu börja förbereda sig inför nästa utmaning , VM i Abu Dhabi 2017. Vem av de tre i målerilandslaget som får biljetten dit kommer att avgöras vid en kvaltävling i januari mellan Emil Eriksson, Rättvik, Malin Arkelöw, Vendelsö och Nathalie Andersson, Strängnäs. Innan dess ska Sveriges bästa målare Emil Eriksson representera Målerilandslaget vid Yrkes-EM som avgörs i Göteborg 1-3 december.

Helena Forsberg
helena.forsberg@mittmedia.se