• Martin Jonson och Fanny Myrenyus fick besök av Robert Ask och Janne Öberg. Foto: Robert Ask

  • Viktor Öberg är lärling hos Wennerstrands måleri. Foto: Robert Ask

Gamla stadshuset i Södertälje byggs om till nya kontorsfastigheter och där gör regionala skyddsombudet Janne Öberg och undertecknad ett flygande besök i semestertider.

Byggföretaget ger oss en bra bild om vad som pågår på ombyggnaden samt att skyddsronder genomförs korrekt. Med det i bagaget ger vi oss ut på byggarbetsplatsen för att träffa målarna. Några våningar upp träffar vi på några nymålade fondväggar och där jobbar målaren Martin Jonson tillsammans med lärlingen Fanny Myrenyus. Bägge två är nöjda med arbetsplatsen då de bor i kommunen och slipper resa för långt. Lunchrum och omklädningsrum verkar bra när vi kikar runt på bygget och det ser hyfsat rent ut. Vi säger hej, och gör ett återbesök efter semestern.

Senare på dagen åker vi upp till lägenhetsreparationerna på Lundbergs fastigheter. Där träffar vi målaren Pekka Ojala och lärlingen Viktor Öberg. Viktor som nyss slutat skolan har en bra handledare i Pekka. Bägge ser med tillförsikt på framtiden då företaget har gott om jobb i fastigheterna de jobbar i. Lite svårt att få ihop det även om det är en tom nedkörd lägenhet så är det bara vissa utrymmen som skall målas. Efter det jag sett i den här fyran så kommer garanterat nya hyresgästen fara på fastighetsbolaget om de utrymmen som inte är renoverade och målarna skall starta om med penslar och rulle!? Måste bli billigare att fixa allt på en gång kan jag tycka.

Robert Ask