• Målarettan på Pride. Från vänster: Robert Ask, Stefan Johansson, William Kemppainen och Matilda Bodsunder. Foto: Privat

  • Fackets viktigaste uppgift är att se till att alla löntagare har lika rättigheter. Därför deltog Målarettan på Pride. Foto: Privat

Lo medverkar i Pride som en del av kampen för ökad jämlikhet. Den fackliga kampen handlar om att stå upp för alla människors lika värde och rätt.
Fackets viktigaste uppgift är att se till att alla löntagare har lika rättigheter. Alla skall ha den självklara rätten att älska vem man vill oavsett sexuell läggning, könsidentitet och tillhörighet.
Under den parollen bestämde vi oss på Målarettan för att delta på Pride i Stockholm. I LO montern jobbade vi tillsammans med övriga fack. Popcorn och dricka blandat med tatuerings gnuggisar delades ut under samtal.
Många fina artister på stora scen och ett jäkla fint tryck denna ljumma julikväll. Många kom och ställde frågor om hur det ser ut på våra arbetsplatser och det delades ut information vid vår populära monter. Kul att jobba ihop med andra fackförbund där under LO fanan.
Robert Ask