• Linnéa Svensson och Liv Blomqvist-Örtegård tycker om att besöka målare och prata fackliga frågor. Foto: Robert Ask

  • Foto: Robert Ask

I sektion Örebro avdelning 6 jobbar Linnea Svensson och Liv Blomqvist-Örtegård med medlemsuppsökeri några veckor i september. Uppsökeriet är i första hand riktat mot kvinnliga målare och målare som idag inte haft möjligheten att skriva in sig i förbundet.

Vanligtvis jobbar Linnea och Liv på två olika måleriföretag men har begärt ledigt för fackligt arbete under den här tiden.
Båda tycker att det är kul att träffa andra målare kring Örebro och ser redan fram emot nya uppgifter i sektionen. Bra möjligheter med Målareförbundet då man kan gå utbildningar och lära sig lite mer vid sidan om måleriet på betald arbetstid. Närmast ligger en Skolinformationsutbildning ute på Rönneberga med förbundet.

Bägge blandar Örebrosektionens verksamhet med familj och fritids aktiviteter. Linnea drog i somras igång en Volleybollmatch som ungdomsansvarig i sektionen. Den återkommer nästa år hälsar Linnea. Annars är det träning, sång och kompisar som gäller för henne.
Liv satsar på hästar och dans. Tävlingsdansar gör hon runt om i Sverige men Kumla är hemmaplan.
Många medlemmar uppsöktes och några ickemedlemmar blev medlemmar så Region 2 önskar Linnea och Liv lycka till i Målareförbundet.

Robert Ask