Kommunal varslade 1 december om konflikt för anställda inom privat vård och äldreomsorg. Trots intensiva förhandlingar vägrar Almega Vårdföretagarna att gå med på att ge undersköterskorna den lönesatsning som deras kollegor hos andra arbetsgivare redan har fått. Facken inom 6F stödjer Kommunal och idag har även LO:S styrelse enhälligt ställt sig bakom Kommunals varsel.

– Vårdföretagen har bestämt sig för att dumpa lönerna för vårdanställda. En konsekvens av de privata vårdjättarnas agerande är att de riskerar att varken kunna rekrytera, eller behålla, kompetent utbildad personal och det drabbar vårdtagarna och kvalitén i välfärden, säger Kommunals avtalssekreterare Lenita Granlund.

Varslet gäller strejk och nyanställningsblockad på privata vård- och omsorgsföretag i hela landet och träder i kraft den 13 december, om parterna inte lyckas komma överens. Berörda grupper är bland andra undersköterskor, chaufförer, vaktmästare och kökspersonal.

Facken inom 6F (Målarna, Elektrikerna, Byggnads, Fastighets, Seko) stödjer Kommunal och de fem avtalssekreterarna har gjort följande uttalande:
– Almega sticker återigen ut som den arbetsgivarorganisation som motsätter sig rättvisa löner mest av alla.
– Kommunal har vårt fulla stöd i denna kamp. Det är oacceptabelt att de anställda inom den privata vårdsektorn ska behandlas annorlunda än anställda hos offentliga, kooperativa och idéburna arbetsgivare. Med de miljardvinster som de privata vårdjättarna gör borde rimliga löneökningar för de anställda inte vara ett problem.

I ett gemensamt uttalande ställer sig LO:s styrelse enhälligt bakom Kommunals varsel. LO-styrelsen menar att det borde vara självklart för Almega Vårdföretagarna att både privatanställda undersköterskor och övriga yrkesgrupper ska ha samma löneökning som anställda på den övriga arbetsmarknaden. LO-styrelsen ser också en risk med att olika löneökningar kan skapa ett a-lag och b-lag bland välfärdsarbetarna.

Helena Forsberg
helena.forsberg@mittmedia.se