• Patrik Abrahamsson är glad över nytt jobb på hemmaplan i Lycksele. Foto: Tomas Nyberg

  • Foto: Tomas Nyberg

  • Foto: Tomas Nyberg

  • Foto: Tomas Nyberg

  • Foto: Tomas Nyberg

  • Foto: Tomas Nyberg

Företaget 3L i Umeå gick i konkurs i januari. En månad senare gjorde de 20 målarna sin sista arbetsdag.
– Det är sämsta perioden att bli av med jobbet, säger Simon Engevad, tf ombudsman i Umeå.

– Inte lätt för målarna att hitta nya jobb innan utesäsongen drar igång.
I dagsläget har sex målare gått vidare till andra jobb. Vid en konkurs blir fackets uppgift att kontrollera att alla får ut löner och innestående semester.
– I det här fallet var det inget strul, säger Simon Engevad.
Han kan som ombudsman på facket hjälpa till så folk får rätt ersättningar från till exempel AGB försäkringen.
– Jag ser till att medlemmarna får rätt blanketter att fylla i. Alla parter har skött sitt så det har inte varit några problem.

En av de som fått jobb är Patrik Abrahamsson. Efter 17 år med veckopendling till Umeå har han fått jobb på hemmaplan i Lycksele.
– Det känns jättebra. Till skillnad mot tidigare ser det ut att finnas mycket jobb i Lycksele så risken att bli utan jobb över vintern är inte så stor.
Under åren i Umeå har Patrik gått mestadels på nyproduktion och blandat ackord och tidlön. Nu går han på lägenheter och till sommaren ska Patrik Abrahamsson måla kyrkor med linolja. Han jobbar nu på tidlön och vill inte ha konflikterna som kan bli med att mäta.
– Om någon annan håller i det har jag inget emot att gå på ackord.

När en konkurs inträffar har den som varit anställd 50 månader de senaste fem åren möjlighet att få AGB. Konkursen kom som en överraskning och Patrik Abrahamsson som sagt upp sig själv en vecka innan blir utan ersättning.
– Det känns trist.
Ombudsman Simon Engevad berättar att konkursen kom som en överraskning.
– De anställda fick läsa det i tidningen.
Det finns en Lag om styrelserepresentation för privatanställda (LSA), som ger de anställda rätt till två ledamöter i bolagsstyrelsen om företaget har mer än 25 anställda. Syftet är att ge de anställda insyn och inflytande. För de som arbetar i ett företag där den lagen gäller kan det vara värt att ta vara på den rättigheten och välja två representanter.

Helena Forsberg
helena.forsberg@daladem.se