• Målarnas och Byggnads i Södertälje diskuterade avtalsfrågor med LO:s avtalssekreterare Torbjörn Johansson. Foto: Robert Ask

Något vi tycker om i byggbranschen är att samarbeta genom 6F om våra frågor. Både nationellt och lokalt.
Den 21 mars bjöd vi in LO:s avtalssekreterare Torbjörn Johansson till Södertälje stadshus för att träffa medlemmar från Målarna och Byggnads. Ett fyrtiotal medlemmar dök upp för att lyssna på den tidigare byggnadsarbetaren Torbjörn. Det blev mycket diskussion om det märke som sätts och om facken kommer att vara nöjd med det?

Andra viktiga frågor var låglönesatsning för de grupper inom LO som tjänar lägst och att vi byggnadsarbetare och målare har mest att vinna på ett bra fungerande ackord.
Exempel är att målaren har en fru som är undersköterska i vården, och jag vet hur kämpigt och slitigt de har det på sina arbetsplatser för lägre lön och sämre villkor. Med fakta kan vi konstatera att ackordet är drivande för lönebildningen till alla. Bra möte med medlemmar som ställde många frågor och fick vettiga svar ifrån LO:s avtalssekreterare.
Tack till Steffe Slottensjö ordförande Byggnads Sthlm/Gotland.

Robert Ask