• Foto: Tomas Nyberg

 

Målareförbundet har under förhandlingarna avvisat fyra bud som Måleriföretagen lämnat. Efter det senaste valde facket att varsla om strejk. Målarnas facktidning har gått igenom innehållet i det fjärde budet som Måleriföretagen lämnade och jämfört med Målareförbundets prioriterade krav. Vad har de erbjudits och vad strider facket för?

Måleriföretagens senaste bud:

Arbetstidens förläggning ska efter enskild överenskommelse mellan arbetstagare och arbetsgivare kunna förläggas mellan 05:00-20:00 samt i ett sammanhållet arbetspass.

Peter Sjöstrand:  Hur kan Måleriföretagen mena att detta skulle vara bra för våra medlemmar? De släppte kravet om att kunna dela upp arbetsdagen i så kallad delad tur. Men håller fast vid att arbetstiden ska kunna förläggas mellan 05:00-20:00 med 15 timmars arbetsdag. Den enskilde målaren hamnar också i en svår situation när den ska göra upp arbetstiderna direkt med sin arbetsgivare. Det kan ställas krav som att om du inte jobbar de här tiderna finns det inte jobb åt dig.

Arbetstidsförkortning utökas med två timmar årligen från dagens 34 timmar fram till år 2019 då den skulle bli 40 timmar.

Målareförbundet har haft utökad arbetstidsförkortning som ett av sina avtalskrav.

Utbetalning av semesterlön. Idag betalas semesterlön ut den ordinarie avlöningsdag som ligger närmast före semestern. Måleriföretagen vill att arbetsgivare och enskild arbetstagare ska kunna komma överens om utbetalning under eller efter semestern.

Peter Sjöstrand: Hur kan Måleriföretagen på fullt allvar mena att en möjlighet till att förskjuta semesterlöneutbetalningen för målarna upp till två månader inte har någon kostnad?

Betald ledighet utmönstras. Måleriföretagen skriver att betald ledighet är en anställningshämmande faktor och vill ta bort de fem dagar alla nyanställda har rätt till även om de inte hunnit tjäna in till semesterdagar. Värdet vill de i stället lägga på pensionen.

Peter Sjöstrand: Den är viktig i en bransch där det inte är en självklarhet att ha jobb året om. Vi har sett att den har haft en hämmande effekt på okynnesuppsägningar över jul och nyår.

Extra pension: en höjning med 0,5 procent så avsättningen från 2019 är totalt 1,0 procent. Den extra pensionen omfattar även de med graviditetspenning, föräldrapenning eller tillfällig föräldrapenning.

Peter Sjöstrand: Målareförbundet har höjd extra pension och att den skulle omfatta även de med graviditetspenning som ett av sina krav. Den extra pensionen erbjuder de oss mot att vi avstår den betalda ledigheten. För arbetsgivarna blir detta en vinst eftersom det är 23 procent (exempelvis lägre sociala avgifter) billigare att betala till pension är i lön.

Inkoppling av Servicearbetaravtalet. En ny inledande text i kollektivavtalet för servicearbetare där det framgår att arbetsgivaren som vill tillämpa detta avtal ska kalla den lokala fackliga organisationen till förhandling. Vid överenskommelse om andra enklare måleriarbeten ska detta noteras särskilt i förhandlingsprotokollet.

Målareförbundet har på sin kravlista ett konkurrensneutralt servicearbetaravtal och detta är litet steg åt det hållet.

Riktade höjningar i ackordsprislistan

Målareförbundet har det på sin kravlista.

Lönehöjningar på 6,5 procent över tre år.

Målareförbundet är med i LO:s samordning och följer industrimärket som är 6,5 procent över tre år.

Låglönesatsning vilket har finansierats genom förändring av allmänna villkor.

Peter Sjöstrand: Vi får betala för låglönesatsningen, det finns inget extra lönepåslag till de som har lägst löner. De av våra medlemmar som har lägst betalt är de serviceanställda. Av dessa är det ungefär 30 procent, en ganska stor grupp, som har under 24 000 kronor i månaden.

Arbetsgrupp för att öka mångfalden inom måleribranschen.

Målareförbundet har haft ett yrkande om förbättrade regler för personalutrymmen bland annat omklädningsrum för kvinnor och män vilket inte Måleriföretagen tagit med i sitt bud.

Arbetsgrupp gällande dataskyddsförordningen.

Nu pågår medling med hjälp av Medlingsinstitutets utsedda medlare. De lyssnar av parternas ståndpunkter och kommer att lämna ett förslag som förhoppningsvis parterna kan enas om. Kommer inte parterna överens bryter strejken ut på måndag den 22 maj.

Helena Forsberg
helena.forsberg@mittmedia.se