Från och med den 15 maj 2017 gäller en ny regel om deltidsbegränsning för dig som är arbetslös på deltid.
De nya reglerna ger möjligheten att arbeta deltid under totalt 60 veckor samtidigt som man uppbär ersättning från a-kassan.

Under en ersättningsperiod som omfattar 300 dagar kan du få ersättning parallellt med deltidsarbete under maximalt 60 veckor under samma ersättningsperiod. Regeln kallas för 60-veckorsregeln och ersätter den tidigare så kallade 75-dagarsregeln.
Den nya regeln innebär att de som fått avslag från rätt till ersättning enligt den tidigare så kallade 75-dagarsregeln kan ha rätt till ytterligare ersättningsdagar. Förutsättningen är att de 75 dagarna ligger i en period som understiger 60 veckor.
Byggnads A-kassa som även är målarnas A-kassa kan svara på frågor och hjälpa dig.

Helena Forsberg
helena.forsberg@mittmedia.se