• Hela gänget pensionärer med några ifrån Regional AU styrelserna som samtidigt hade konferens. Saknades några som inte hittade till skorstenen. Foto:

  • Gerd Johansson och Hans Johansson avd 1 tillsammans med Berndt och Siw Zeuthen avd 6. Alla fyra toppen nöjda med resan och snacket med alla gamla kamrater. Dessa resor är guldvärt för min gubbe då han lever upp i gamla byggen och jobb ifrån den aktiva delen. Foto:

2016 års Region 2 pensionärs resa gick med Viking linjen till Åland. Målarnas pensionärsresa finns sedan 1960 talet. Den har genomförts på ungefär på samma sätt.

Först när Liselott och jag kom ner till Terminalen vid Stadsgårdskajen så fixade vi en disk utav personalen. Vips upp med vår nya rollup med vår logga på, ursnygg. Här delade vi ut deltagarnas biljetter. Först kommer alla andra som inte har med oss att göra och frågar allt om ombokningar eller toaletter. Japaner, spanjorer och finländare. Deltagarna dök upp med sina bussar i god tid och alla fick biljetter till buffé, frågesporten, frukosten och lunchen. Höll på att glömma att de inte sov i kölsvinet utan i trevliga hytter. Dag två efter sjöfrukosten och däcksfotografering bjöds det på lunch. Där utsågs årets vinnare av frågesporten Liselott och jag knåpat ihop med målarefrågor.

Solen sken och vi väntar nu på att utvärderingarna skall komma tillbaka.

Tack till avd 1, 6 och 8 i region 2 för ert stöd. Stort tack till Liselott Lindberg på Målarettan som gjorde ett bra jobb.

Robert Ask