• Målareförbundet deltog i Pridefestivalen med förtroendevalda från Målarettan. Foto: Robert Ask

Pridefestivalen i Stockholm var i år på Östermalms idrottsplats bakom stadion mellan den 31 juli till den 6 augusti. Målareförbundet deltog med förtroendevalda från Målarettan tillsammans med andra Lo förbund.

Väldigt många besökare kom till LO:s monter för att lösa en Pride Quiz med åtta frågor om Svensk lagstiftning och LO:s roll gällande hbtq-personers livssituation och rättigheter i samhället. När besökarna svarat på frågorna och kanske fått svar på funderingar om 1X2 alternativen delades det ut ett pris. Målareförbundet sponsrade med badtofflor och solglasögon med vår logga.

Under dagarna undertecknad jobbade tillsammans med Linnéa och Stefan från Målarettan var det fullt ackord med att köra popcornmaskin och svara på frågor om LO och svensk fackförening.

LÄS ÄVEN: Läs på om gesällprovet tipsar Nicole

Många kända artister höll fullfart på scen och Rickard Söderberg hade allsång med opera med publiken som var väldigt uppskattat. Hela Sverige verkade vara där då vi träffade familjer och partysugna från norr till söder. Ett mycket väl genomfört arrangemang tycker jag, som passar alla som vill uppleva feststämning i huvudstaden under sommaren.

LÄS ÄVEN: Målarettans medlemsutflykt med båt

Text och bild: Robert Ask