• Kenneth Forsberg, Målareförbundet och Marcela Salacar, Byggnads, informerade och svarade på frågor om försäkringar när de båda facken bjöd in till en gemensam träff. Foto: Robert Ask

INSÄNT

Målareförbundets och Byggnads medlemmar hade nöjet att äta en bit mat och lyssna på Kenneth Forsberg, försäkringsansvarig ombudsman Målarettan, och Marcela Salacar, försäkringsansvarig Byggnads Stockholm-Gotland.

Många medlemmar kom till stadshuset i Södertälje och fick en redogörelse om hur våra försäkringar fungerar och hur det går till att anmäla in till Försäkringskassan eller Folksam.

Helt uppenbart tror en del att saker och ting går utav sig själv men man måste vara aktiv med att ändra till exempel förändrad inkomst till Försäkringskassan eller att anmäla in olycksfall på fritid.

LÄS ÄVEN: Målare i färgglad Pride-parad

Kenneth och Marcela berättade om tidigare och nyare fall som våra organisationer jobbar med för att våra medlemmar skall få den eventuella ersättning de har rätt till. Sammantaget en bra kväll och de som var där ställde många frågor.

LÄS ÄVEN: Försäkringsansvariga på utbildning i Malmö

Nästa år tänker vi bjuda in en politiker på vårkanten med anledning av valår 2018 och senare till hösten efter valet samma politiker för att höra vad som stämde och vad som inte stämde. Kan vara intressant för oss alla.

Robert Ask