• Foto: Fredrik Adolfsson

INSÄNT

Försäkringsansvariga inom förbundet har varit på utbildning för att fylla på kunskaperna gällande försäkringsfrågor.

Den 18-20 september hade Målareförbundet och Byggnads försäkringsansvariga en gemensam utbildning i Malmö med föreläsare från LO-TCO Rättsskydd och Folksam. Tom Aspegren från Rättsskyddet gav tips och råd hur man ska gå tillväga vid indragen sjukpenning och livränteärenden.

LÄS ÄVEN: Facken i Södertälje informerade om försäkringar

Folksam hade en genomgång om vad man ska göra om man blir sjuk eller råkar ut för olyckor utomlands, Folksam kommer även att lansera en app till mobilen som kommer att vara till stor hjälp när man är utomlands och blir sjuk eller skadar sig.

LÄS ÄVEN: Målare i färgglad Pride-parad

Det diskuterades även om våra avtalsförsäkringar och avtalspension och vikten av att göra ett aktivt val.

Fredrik Adolfsson