• Att tävla i sitt yrke och vara en del av Yrkeslandslaget är en resa Olle Karlsson tycker alla som kan ska försöka få vara med om. Foto: Viktor Fremling

  • Designuppgiften orsakade huvudbry, men Olle Karlsson hann klart i tid men känner sig inte nöjd med resultatet. Foto: Viktor Fremling

  • Foto: Viktor Fremling

  • Foto: Viktor Fremling

För lackeraren Olle Karlsson blev det en 11:e plats i Yrkes-VM. Han visade prov på exceptionellt bra kvalitet och samlade in höga poäng och hedrades därför med Medallion for Excellence.

Vid prisceremonin var han inte jättenöjd med sin insats berättar Olle Karlsson. Men så här i efterhand gläds han åt att han tog sig till Yrkes-VM i Förenade Arabemiraten.

Vad blev du riktigt nöjd med av de moment ni tävlade i?

– Spotrepair har alltid setat för mig. Det tycker jag det gjorde nu också. Jag har inte sett bedömningen men det är min känsla.

LÄS ÄVEN: TV+TEXT – Följ med på Emils Fartfyllda VM

Vad gick mindre bra?

– Designuppgiften dag två gick riktigt dåligt. Jag fick hjärnsläpp och när jag såg att de andra började måla och jag hade inte kommit någonstans. Då kom stressen. Trots det så blev jag klar i tid, men det kändes inte bra.

Var det några svårigheter och utmaningar att jobba i en så annorlunda miljö och klimat?

– Inomhus var det bra miljö även om den var lite fuktig. Jag var orolig att färgen skulle torka för fort men luftkonditioneringen fungerade bra. Vi använde inte de produkter jag jobbar med normalt men vi hade fått veta i god tid vad vi skulle använda så jag hade hunnit träna med dem och lärt in mig.

LÄS ÄVEN: Lackeraren Olle fick Medallion for Excellence

Att vara en del av Yrkeslandslaget och tävla i ditt yrke, vad har det gett dig personligen och i din yrkesroll?

– Det har varit fruktansvärt roligt. En resa jag tycker alla som kan ska försöka få vara med om. Jag har växt som människa och även på jobbet har jag blivit en bättre yrkesman.

Förutom SM och VM vilka tävlingar har du gjort däremellan?

– Jag var med i Norge som en träningstävling på deras mästerskap. Jag var också i Danmark där det ordnades en träningstävling inför VM med deltagare ända från Japan och Brasilien.

LÄS ÄVEN: Nu laddar Emil och Olle inför VM i Abu Dhabi

Hur ser vardagen ut nu framöver?

– Det är bara att smälta allt och gå tillbaks till jobbet. Jag arbetar nu på Werksta i Danderyd.

Helena Forsberg
helena.forsberg@mittmedia.se