• Foto: Viktor Fremling/Worldskills Sweden

Det blev ingen medaljplats för Sveriges bästa lackerare respektive målare. Lackeraren Olle Karlsson hedrades däremot med en Medallion for Excellence och kom på 11:e plats. Målaren Emil Eriksson kom på 12:e plats.

Första tävlingsdagen gjorde Olle klart momenten spot repair, plastarbete och maskering av bil. Därefter fortsatte tävlingen med bland annat en designuppgift utöver målningen av bilen.
”Olle visade att han hade pannben utöver det vanliga när designuppgiften blev riktigt tuff” rapporterar Bilproffs som är Motorbranschens yrkesnämnd.
Olle Karlsson visade prov på exceptionellt hög kvalité och lyckades samla in höga poäng och hedrades därför med Medallion for Excellence.

Emil Eriksson jagade medalj. Han har hela tiden varit tydlig med att det var pallen som gällde. Nu räckte det inte ända fram men coachen Björn Nilsson säger att Emil har varit målmedveten, tränat och utvecklats hela tiden. Han är imponerad av Emil, som står sig väl i konkurrens med de övriga VM-målarna.

Det är små marginaler och färgnyansering var ett moment där ett litet misstag fick avgörande betydelse. Emil lyckades riktigt bra med att bryta till den ljusaste och mörkaste kulören, men fick lite svårare med att bryta till en lagom toning i steget mellan dessa. Sedan ska mönstret tejpas upp med millimeterprecision, på tid, och målas. Stressen kanske var avgörande för att en tejp hamnade på fel sida markeringen, så tyvärr förlorades alla poäng på momentet.

Han lade mycket tid på bildöverföringen som ger mest poäng och här var Emil framstående när han med säker hand mätte upp och målade Abu Dhabis skyline. Tapetsering med breda våder klarade Emil galant.
– Skärningarna har jag aldrig gjort så bra, säger Emil Eriksson.
På Facebook hälsar Emil Eriksson och tackar för supporten ” Tack för allt stöttning jag fått. Alla ni är bäst. Nu ska jag bara njuta att jag kom hit!!”

Helena Forsberg
helena.forsberg@mittmedia.se