• Foto: Pixabay (Bilder har inget samband med texten)

Förbundsstyrelsen vill slå ett slag för nätutbildningarna på LO:s hemsida. Avdelningarna har full rätt att använda dessa i sin verksamhet.

Utbildning av medlemmarna är viktigt för fackets framtid anser Målareförbundet. De grundläggande utbildningarna ”Introduktionsutbildning”, ”Medlemsutbildning”, och ”Facklig politisk medlemsutbildning” ska ha en hög status i förbundets avdelningar. För unga finns dessutom LO:s ”Om”- utbildningar.

LÄS ÄVEN: Medlemmarnas anslagstavla – detta är på gång

Som komplement finns nätutbildningar på LO:s hemsida som organisationen tar fram gemensamt med förbunden. En av dessa är ”The defenders” som vänder sig till ungdomar som är på väg ut i arbetslivet men självklart kan andra också ha nytta av utbildningen.

LÄS ÄVEN: Värvarna ska ge facket bättre rykte

Om avdelningarna har förslag på förbättringar kan de mejla till LO.

Helena Forsberg
helena.forsberg@mittmedia.se

LÄS ÄVEN: Förhandlingar inledda: Etablerings- eller utbildningsjobb?