• Försäkrings-informatörer från Målarna, Byggnads, Elektrikerna samt Seko träffades för en gemensam utbildningsdag hos Folksam. Foto: Robert Ask

INSÄNT

Den 4 oktober träffades försäkrings informatörer från Målarna, Byggnads, Elektrikerna samt Seko för första gången för gemensam utbildningsdag.

Tidigare år har varje förbund haft sin egen dag för utbildning till förtroendevalda försäkringsinformatörer. Bra start på morgonen i Folksams lokaler vid Skanstullsbron för cirka 30 deltagare från stora och mindre arbetsplatser runt om i Stockholm.

LÄS ÄVEN: Jimmy blev totalförlamad: ”Jag ska tillbaka”

Under dagen hann deltagarna med att få senaste nytt gällande TFAförsäkringen och Sjuk- och efterlevande försäkringen. Flera tips från deltagarna om hur vi skall informera till dig ute på arbetsplatsen. På stora byggen kan man sätta upp information i bodarna, men mindre arbetsplatser som vi målare oftast har får informationen komma via brev, mail eller sms. Våra fackliga uppsökare är ofta ute men vi kanske inte träffat just dig.

LÄS ÄVEN: Johanna bröt foten när byggställningen gav vika

Folksam bjöd på bra information och vår gemensamma bygg-kommitté bestående av avdelnings representanter från de fyra fackförbunden som anordnat dagen fick bra kritik.

Vi målare har till exempel hemförsäkringen i medlemskapet men i vissa andra förbund är det ett tillägg i medlemskapet. Sammanfattningsvis har vi ett väldigt bra försäkringsskydd både i arbetslivet och på fritiden i Målareförbundet.

LÄS ÄVEN: Du är försäkrad på fritiden

På tal om det reser många målare iväg under våra mörka månader och då gäller reseförsäkringen i 45 dagar som ingår i vår hemförsäkring. Om du nu undrar lite om vad du har och inte har angående dina medlemsförsäkringar hör bara utav dig till din avdelning så försöker vi hjälpa dig.

Robert Ask