• Ola Pettersson och Maja Fjaestad. Foto: LO/Kommunal

Idag, 15 november, är det premiär för LO:s och Kommunals nya poddsatsning vid namn ”Fjaestad/Pettersson”. Där ska Kommunals samhällspolitiska chef Maja Fjaestad och LO:s chefsekonom Ola Pettersson prata om politik och fackliga frågor.

Lyssnaren ska enligt programbeskrivningen kunna förvänta sig ”de senaste politiska utspelen, de hetaste rapporterna och de mest aktuella framtidsspaningarna”. Alla ämnen kommer att avhandlas ur ett fackligt perspektiv, men det utlovas att stort utrymme även kommer att ges åt Majas Fjaestads och Olas Petterssons respektive personligheter.

– Jag hoppas att vi ska kunna bidra med nya perspektiv i poddjungeln. Inte minst det fackliga som ofta saknas i politiska poddar, säger Maja Fjaestad i ett pressuttalande.

Innehåller kommer att bestå av allt från storpolitik till medlemsfrågor. Det allra första avsnittet heter Vad fan får vi?, anspelande på  Svenskt Näringslivs ordförande Leif Östlings omdebatterade uttalande i samband med den så kallade ”paradisläckan”.

Avsnittet beskrivs handla om ”vad fan vi egentligen får för skattepengarna, varför detta är högerns 68 och om vi börjar se slutet på demokratin?”

Christina Smedbakken
christina.smedbakken@mittmedia.se


Här kan du lyssna på podden:

Podcaster Iphone

Appen Podbean för Android

Den finns också på appen castbox