Fia är inte bara förbundets kontaktperson för nya medlemmar och de som går ur förbundet, hon är även årets Nordsjölärling och en mycket skicklig målare; hela 4.92 på gesällprovet av 5.0 möjliga.

Till vardags jobbar hon på Sandå Måleri i norra Sverige och det är också därifrån som hon kommer att ringa samtal till målare och lackerare från hela Sverige.

Jag har jobbat som målare sedan jag gick ut skolan.

Vi passade på att ställa tre frågor till Fia inför starten av uppdraget, som började i december och ska testas i 4 månader framåt för att sedan utvärderas.

Vad har du för facklig bakgrund?

– Jag började engagera mig i sektionen och tyckte det var jättekul. Jag gillar att träffa nya människor och i det fackliga arbetet så får man mycket av det! Sen blev det mer och mer uppdrag där, en massa kurser och tvärfackliga uppdrag under LO.

– Jag har jobbat som målare sedan jag gick ut skolan.

Varför tog du detta uppdrag?

– Jag tog uppdraget för att jag tyckte det verkade kul och utmanande. Jag gillar att prata med medlemmar om allt möjligt så att få prata med nya och ge dem infon som jag själv hade velat ha när jag själv blev medlem känns viktigt.

Jag hoppas att nya medlemmar känner sig sedda och välkomna till förbundet.

– Att få dela med sig av förståelsen till hur viktigt det är att vara med i facket och hjälpa till där det inte riktigt funkar ser jag fram emot.

Vad hoppas du kunna göra för skillnad med dessa samtal?

– Jag hoppas att nya medlemmar känner sig sedda och välkomna till förbundet och får lite inblick i värdet av att bli medlem men också vad som ingår när man är medlem.

– Sen hoppas jag ju såklart att jag kan bidra till att säkerställa målet för 2020 på 15 000 medlemmar!