• Carolina Joelsson och Mario Sulayman (i mitten) klarade gesällprovet och har hämtat ut sina gesällbrev. Foto:

INSÄNT

En väldigt lyckad dag blev det då Carolina Joelsson och Mario Sulayman klarade godkänd på sina gesällprov.

Handledaren Mats Berenfeldht från Sandå Stockholm var väldigt nöjd med lägenheterna som var förskräckliga innan provet startade. Inte alltid som det bara är skarvspackling och upp med tapeten. Här var det stor tvättning, tapetnedskrapning och bredspackling på många ytor.

LÄS ÄVEN: Insänt: Läs på om gesällprovet, tipsar Nicole

Måleriföretagarnas gesällgranskar-representant Lars Sandberg, med många år i måleriets tjänst, tyckte att färdigstrykningarna höll hög klass för de bägge lärlingarna och var nöjd med slutresultatet totalt sett.

Caroline och Mario hämtade sina gesällbrev i Stockholms stadshus (Blå Hallen) första onsdagen i november.

LÄS ÄVEN: Fia ser till att nya medlemmar får personlig kontakt

Kom igen och gör det du har rätt till i din utbildning som lärling. Från 5950 timmar till 6800 skall du göra ditt gesällprov. Klarar du det tidigare än 6800 skall du betecknas som fullärd och ha lön därefter.

Robert Ask,
Gesällgranskare och förtroendevald