• Målarskolan Torekällgymnasiet fick besök av Målerifaktas Conny Hillerberg, till vänster. Läraren Ulf Berggren, till höger, tycker det är svårt att hitta arbetsgivare som är villiga att ta emot eleverna. Foto: Robert Ask

INSÄNT

Målarskolan Torekällgymnasiet fick besök av Målerifaktas Conny Hillerberg. Han talade om vikten om att lära sig att mäta jobben för en bättre förtjänst då man går i produktion, oavsett reparation eller nybygge.

De tre-årslärlingar som dök upp till skolan för denna information tillsammans med några tvåor tyckte att det var lite svårt att som nybörjare ta in delar av vad vi målare gör för att öka våra inkomster. Men eleverna är motiverade för sin utbildning så undertecknad briefade lite om gesällprovet som senare dyker upp.

LÄS ÄVEN: Målares löner mer jämställda än snittet

Allt händer inte med en gång när man är ny i måleribranschen utan man får jobba och läsa på om prislistan och fråga mycket.

Det är fortfarande svårt att få ut duktiga elever tycker läraren Ulf Berggren. Arbetsmarknaden är petig.

LÄS ÄVEN: ”Eleverna får ett ansikte på facket”

Vi hoppas att alla elever får en plats hos en arbetsgivare som ser potential av att utveckla vårt måleri i Sverige

Frågor när det gäller mätning och ackord svarar Målerifakta/Mätarna på. Andra frågor som arbetsmiljö och dina rättigheter svarar Målareförbundet för. Ring din avdelning om du är medlem.

Robert Ask,
ordförande sektion 4, avdelning 1
070-2594688