• Fackliga företrädare i Stockholm har fått utbildning inför den ringkampanj som kommer ske till valet. Foto: Robert Ask

INSÄNT

”Det oroar mig djupt att Moderaterna är beredda styra Sverige med hjälp utav Sverigedemokraterna. Sverigedemokraterna driver en skarp högerpolitik som missgynnar oss medlemmar i Målareförbundet”, skriver Robert Ask.

Under ett par dagar satt företrädare för fackföreningarna i Stockholm och utbildade sig i den ringkampanj som kommer ske till valet. Liknande utbildningar till oss fackliga företrädare sker över hela landet.

Det är väldigt mycket som står på spel för oss i Målareförbundet och övriga LO-förbund. Vi behöver en politik som gör att vanligt folk får det bättre. Och för att samhället ska hålla ihop.

LÄS ÄVEN: Nu är den fackliga valrörelsen igång

Sverige ska vara ett tryggt land. Sverige ska vara tryggt att arbeta, leva och åldras i. Därför behöver vi en politik för full sysselsättning, välfärd, trygghet och jämlikhet. Dom här frågorna hänger väldigt nära samman.

En ökad sysselsättning är bästa sättet att minska de sociala klyftorna i samhället. En stark välfärd är avgörande för att skapa trygghet. Ökade klyftor är inte bara orättvist. Det drabbar också tillväxt och utveckling i landet.

LÄS ÄVEN: Mikael Johansson: ”I högerns Sverige skall arbetsgivaren bestämma”

Det oroar mig djupt att Moderaterna är beredda styra Sverige med hjälp utav Sverigedemokraterna. Sverigedemokraterna driver en skarp högerpolitik som missgynnar oss medlemmar i Målareförbundet.

Därför kommer jag att sätta mig och ringa våra medlemmar inför valet 9 september för att Stefan Löfven skall fortsätta bilda regering i Sverige.

Robert Ask