• Pernilla Norberg visar Alcro och Beckers burkar med avlång form. Foto: Jan-Erik Johansson

MÅLARNYTT

Tikkurila, som äger både Alcro och Becker, visade ett par nyheter på Nordbygg-mässan. De släpper nu en ny ergonomisk variant av burk till de båda märkena. Med avlång form kan den bäras närmare kroppen vilket ger bättre bärställning och hela rollern går dessutom i.

Burken har två öppningsflikar för att underlätta vid öppning och dessa har tillverkats utan vassa kanter att skära sig på.

– Vi börjar rulla ut 10-litersburkarna nu, men på sikt ska hela proffssortimentet för inomhusfärg bytas ut, säger Pernilla Norberg, kommunikations, och PR-ansvarig Beckers.

LÄS ÄVEN: Nordbygg: Världspremiär och andra godsaker

Via Alcro släpps nu också en helt ny slät våtrumsväv vilket efterfrågats länge på marknaden. Tasso G900V i System Klass VT är det smidiga namnet på väven som är godkänd av MVK, Måleribranschens våtrumskontroll.

Målade våtrumssystem har länge inneburit räfflad väv vilket är tämligen omodernt men mer lättarbetat i hörn och dylikt än släta material. Med Tasso G900V säger sig nu Alcro skapat en lättarbetad slät väv som ett fullvärdigt alternativ till kakel.

Jan-Erik Johansson