• Bild: Daniel Berger/Montage

Den 13:e april samlades 22 röstberättigade på Best Western Hotel Eurostop i Örebro för att genomföra årsstämma för verksamhetsåret 2017.

Kent Larsson valdes till mötes-ordförande och gick ut hårt genom att presentera riksdagsledamot Eva-Lena Jansson från Socialdemokraterna som avsatt fredagskvällen till att hålla ett föredrag för oss målare.

LÄS ÄVEN: Insänt: Målarettans 134:e årsmöte

Hon talade om Sveriges välfärd och nödvändigheten att rösta på Socialdemokraterna för att behålla densamma.

Hon pekade även på vikten av att behålla möjligheten för alla och envar att bli inröstade till riksdagen för demokratins skull. Detta till skillnad mot högt ljudande högerröster som förespråkar en styrande elit till vilken vanliga människor har mycket svårt att få tillträde.

Ett mycket intressant föredrag som uppskattades mycket av åhörarna.

LÄS ÄVEN: Yrkesmässa för åttondeklassare

När kvällens gäst var klar återupptogs årsmötesdagordningen där valet av avdelningsordförande var mest intressant: Det hade viskats om att Stefan Hven skulle utmana sittande ordförande Joakim Blomqvist, vilket också skedde.

När omröstningen genomförts var resultatet lika vilket enligt stadgarna föranledde lottdragning. Denna vanns av Stefan Hven. Han uttryckte naturligtvis glädje över vinsten även om han nog önskat att han vunnit på mindre slumpartat sätt.

LÄS ÄVEN: Torekällgymnasiet fick information om ackordet

Även avdelning 6 antog ett uttalande på årsmötet vilket lyder:

”Vi i Målareförbundet accepterar inte att något riksdagsparti rör strejkrätten!

Strejkrätten är vår, arbetstagarnas, enda effektiva möjlighet att genom kollektivavtal förbättra arbetstagarnas villkor.

Vi i Målareförbundet försvarar strejkrätten, vi accepterar inga inskränkningar!

Den 9 september går våra medlemmar och röstar. Tänk på det, riksdagspartier!”

Text och foto: Daniel Berger