• Foto: Robert Ask

INSÄNT

Vi hälsar på Målarettans skolinformatörer Sandra Hamngren och Domino Lindwall när de har information för elever på Westerlundska skolan.

När jag kom till skolan var det lunch och några elever käkade och slappade runt bordet som var täckt med Målarnas facktidningar. Kul tänkte jag, det här ser positivt ut.

LÄS ÄVEN: Förnyad skolinformation når fram till eleverna

De flesta studsade upp när de hörde att Sandra och Domino var på intåg och ställde gärna upp på bild. Det här är det som gör att man tycker det finns så stor framtid för Målareförbundet. Nyfikna, intresserade och på g.

Det förvånar mig mycket att dessa elever jag träffade inte har fast anställning när de skall göra sin sista tid före gesällprovet.

Jag passar på att intervjua Sandra och Domino som är nya skolinformatörer på Målarettan. Hur det gått?

Båda tycker att det har varit jättekul att besöka målareskolorna. Lärorikt att informera om det vi gör själva ute på arbetsplatserna.

– Kul utmaning.

LÄS ÄVEN: Stefan Lövstrand: ”Att möta ungdomarna är roligast”

Hur många skolor har ni besökt?

– 10-12 skolor har det nog blivit.

Hur känns det att jobba som förtroendevald åt Målareförbundet?

– Känns väldigt ovanligt men samtidigt jättekul. Det är väldigt lätt att relatera till yrket när man står framför klassen.

Ni är nu inne som förtroendevalda skolinformatörer och själva snart färdigutbildade målare. Är det här något ni vill fortsätta med om ni får chansen?

– Jättegärna, svarar både Sandra och Domino.

Robert Ask