• Bild: Pixabay (Bilder har inget samband med texten)

DEBATT

”Vi alla har en gemensam fiende i den globala överklassen och att vi alla förlorar på alla former av splittring. Oavsett om det handlar om nationalism, rasism, sexism, invandring, segregation, kriminalitet, religion, löner eller något annat”, skriver Jens Larsson.

Världen snurrar allt snabbare mellan vanligt folk och en global överklass som i Sverige lever i miljardärsghetton som Danderyd, Örgryte och Vellinge. Och en bred och skiktad arbetarklass som få fortfarande problemformulerar – förutom de högerextrema.

LÄS ÄVEN: ”Nu krävs hela arbetarrörelsens mobilisering”

Den 9:e September kan SD komma att få runt 20 %. Det behövs med andra ord en Ny Vänster! En Ny Vänster som zoomar ut, ritar om kartan och byter utgångspunkt.

Som länkar ihop politiska ”frågor” över yrkesgränser, branscher och nationsgränser med mera. Som sätter den svenska vardagen i sitt sammanhang. Som anpassar sig till att kapitalismen och klasskonflikten har globaliserats. Som globaliserar klasskampen!

Som problemformulerar de högerextrema som de splittrare de är. De som hjälper den globala överklassen med den äldsta av härskartekniker – att härska genom att söndra. På så sätt synliggörs de som de likar de är oavsett om de kallar sig IS, Salafister/Wahabiter, Putinanhängare, Trumpanhängare, SD:are eller något annat.

En ny kartbild där det är lika tydligt vad det innebär att vara vänster – att vara för sammanhållning inom den globala arbetarklassen och mot den globala överklassen och dess försvarare. Att vi alla har en gemensam fiende i den globala överklassen och att vi alla förlorar på alla former av splittring.

Oavsett om det handlar om nationalism, rasism, sexism, invandring, segregation, kriminalitet, religion, löner eller något annat.

På så sätt kan en Ny Vänster slå hål på SD:s myt om sig själva som ”folkets röst mot eliten” genom att angripa dem som de fega, ryggradslösa ynkryggar de är som istället sår splittring mellan just vanligt folk och som är den globala överklassens allra duktigaste idioter!

LÄS ÄVEN: ”Öppet brev till dig som är arbetare och sverigedemokrat”

En Ny Vänster som adresserar egenintresse för hela den globala arbetarklassen att hålla ihop – även – den ”vita” inhemska delen av arbetarklassen som tidigare lagt eller nu överväger att lägga sin röst på SD.

En Ny Vänster som också inser att nätet, sociala medier och att bryta den blåbruna filterbubblan nu måste vara prioritet nummer ett! Precis som högerextremismen gjort måste en Ny Vänster nu bygga upp en ”armé” av nätkrigare där vi alla måste bidra på något sätt om vi menar minsta allvar!

En Ny Vänster som hamrar in samma grundläggande problemformulering tills det är en Ny Vänster som tagit över hela den politiska debatten:

Mot den globala överklassen

Mot splittring

För Sammanhållning mellan vanligt folk

LÄS ÄVEN: ”Rikta ilskan mot de som utnyttjar människor”

En Ny Vänster som skapar en demokratisk politisk revolution underifrån!

En Ny Vänster som inser att läget är mycket akut här och nu! En Ny Vänster som istället för ”invandringen” gör Valet till en fråga om den globala överklassen!

Valet är ditt – Valet är vårt – Låt oss sätta igång – Nu!

Jens Larsson, Underskötare

(Fotnot: Hela texten finns att läsa här)