Söndagen den 19 augusti 2018

← Senaste numret • 5 2018

Målarnas Facktidning nr 5 - 2018
Klicka på bilden

  • Bild: Pixabay (Bilder har inget samband med texten)

”Gör valet till en fråga om den globala överklassen!”

Åsikter

DEBATT


”Vi alla har en gemensam fiende i den globala överklassen och att vi alla förlorar på alla former av splittring. Oavsett om det handlar om nationalism, rasism, sexism, invandring, segregation, kriminalitet, religion, löner eller något annat”, skriver Jens Larsson.


Världen snurrar allt snabbare mellan vanligt folk och en global överklass som i Sverige lever i miljardärsghetton som Danderyd, Örgryte och Vellinge. Och en bred och skiktad arbetarklass som få fortfarande problemformulerar – förutom de högerextrema.


LÄS ÄVEN: ”Nu krävs hela arbetarrörelsens mobilisering”


Den 9:e September kan SD komma att få runt 20 %. Det behövs med andra ord en Ny Vänster! En Ny Vänster som zoomar ut, ritar om kartan och byter utgångspunkt.


Som länkar ihop politiska ”frågor” över yrkesgränser, branscher och nationsgränser med mera. Som sätter den svenska vardagen i sitt sammanhang. Som anpassar sig till att kapitalismen och klasskonflikten har globaliserats. Som globaliserar klasskampen!


Som problemformulerar de högerextrema som de splittrare de är. De som hjälper den globala överklassen med den äldsta av härskartekniker – att härska genom att söndra. På så sätt synliggörs de som de likar de är oavsett om de kallar sig IS, Salafister/Wahabiter, Putinanhängare, Trumpanhängare, SD:are eller något annat.


En ny kartbild där det är lika tydligt vad det innebär att vara vänster – att vara för sammanhållning inom den globala arbetarklassen och mot den globala överklassen och dess försvarare. Att vi alla har en gemensam fiende i den globala överklassen och att vi alla förlorar på alla former av splittring.


Oavsett om det handlar om nationalism, rasism, sexism, invandring, segregation, kriminalitet, religion, löner eller något annat.


På så sätt kan en Ny Vänster slå hål på SD:s myt om sig själva som ”folkets röst mot eliten” genom att angripa dem som de fega, ryggradslösa ynkryggar de är som istället sår splittring mellan just vanligt folk och som är den globala överklassens allra duktigaste idioter!


LÄS ÄVEN: ”Öppet brev till dig som är arbetare och sverigedemokrat”


En Ny Vänster som adresserar egenintresse för hela den globala arbetarklassen att hålla ihop – även – den ”vita” inhemska delen av arbetarklassen som tidigare lagt eller nu överväger att lägga sin röst på SD.


En Ny Vänster som också inser att nätet, sociala medier och att bryta den blåbruna filterbubblan nu måste vara prioritet nummer ett! Precis som högerextremismen gjort måste en Ny Vänster nu bygga upp en ”armé” av nätkrigare där vi alla måste bidra på något sätt om vi menar minsta allvar!


En Ny Vänster som hamrar in samma grundläggande problemformulering tills det är en Ny Vänster som tagit över hela den politiska debatten:


Mot den globala överklassen


Mot splittring


För Sammanhållning mellan vanligt folk


LÄS ÄVEN: ”Rikta ilskan mot de som utnyttjar människor”


En Ny Vänster som skapar en demokratisk politisk revolution underifrån!


En Ny Vänster som inser att läget är mycket akut här och nu! En Ny Vänster som istället för ”invandringen” gör Valet till en fråga om den globala överklassen!


Valet är ditt – Valet är vårt – Låt oss sätta igång – Nu!


Jens Larsson, Underskötare


(Fotnot: Hela texten finns att läsa här)Maila artikeln Skriv ut artikeln  Dela på Facebook
2018-07-24 10:00


Mer Åsikter

”Lundell är ingen bitter gammal gubbe”

KULTUR ”Vardagar” av Ulf Lundell Utgiven av Wahlström & Widstrand R...

”Nu krävs hela arbetarrörelsens mobilisering”

DEBATT ”I förlängningen kommer detta sammantaget minska tilltro till politik och d...

Per Eklund: ”Stoppa slavarbetet”

VIKARIERANDE REDAKTÖR’N ”Vi ska inte ha arbetstagare i Sverige som är livegn...

Mikael Johansson: ”Utbildning är nyckeln till framtiden”

LEDARE ”När jag tar del av vad Alliansen vill göra blir jag rent av mörkrädd”...

Göran Greider: ”Skulden till gamla och barn är viktigare än statsskulden”

DEBATT ”Sverige är idag ett land där vi fått allt fler miljardärer och allt fler u...

Chris Smedbakken: ”Ett första viktigt steg i en mansdominerad spelbransch”

KRÖNIKA I höstas fick jag höra talas om ett nytt projekt som var på gång. Ett riktigt vi...

Mikael Johansson: ”Ordning och reda även på arbetskraftsinvandring”

 LEDARE ”Svenska kollektivavtal är inte hinder och murar, utan ger tvärtom människ...

”Det är något sjukt med vår sjukförsäkring”

Mikael Johansson. Bild: Tomas Nyberg LEDARE ”Det är nu hög tid att regeringen gör...

Gör fönsterbranschen till den första cirkulära ekonomin inom byggsektorn

DEBATT ”Med nya tekniska lösningar och konstruktioner och med en dryg 100-årig sys...

Kristina Norlin: “Jag är ju bland aporna”

KRÖNIKA ”Jag tror ofta att vi glömmer bort att våra åsikter som vi anser oss själv...

Nyheter

Underjordiskt jättebygge stoppas – farlig arbetsmiljö

Usel säkerhet, rasrisk och odetonerat sprängmedel i tunnlarna. Nu har det underjordiska arbetet vid Förbifart Stockholms arbetsplats på Lovö stoppats på grund av de många arbetsmiljöbristerna, skriver Byggnadsarbetaren.
Under våren har Trafikverket och Arbetsmiljöverket uppmärksammat åtskilliga arbetsmiljöproblem vid Förbifart Stockholms arbetsplatser på Lovö.
Förutom …

...

Judoträning ska förebygga fallskador

Fallskador är en av de allra vanligaste arbetsskadorna inom byggbranschen. I ett nytt projekt satsar försäkringsbolaget AFA därför på att förebygga skadorna vid fall – genom att träna byggarbetare i judo.
Det var när Afa försäkringar träffade på Svenska judoförbundet under Almedalsveckan 2017 som idén till det gemensamma projektet uppstod, …

...

Boken som ska minska dödsolyckorna på jobbet

Dödsolyckorna inom byggbranschen är fler än inom någon annan yrkeskategori i Sverige. Den nya boken ”Beteendebaserad säkerhet” ska försöka ändra på det – genom att stärka säkra beteenden på arbetsplatserna.
Mellan 2007 och 2016 inträffade totalt 103 dödsolyckor inom byggverksamhet – detta utan att ta med utstationerad arbetskraft i statistiken.

...

Pride: Facken tar ställning för allas lika värde

För inte särskilt många år sedan sågs hbtq-världen som något excentriskt, marginellt och onödigt för fackförbunden att engagera sig i. Särskilt gällde det bland de manligt dominerande LO-facken. Så ser det inte längre ut. Under årets Pride-vecka i Stockholm deltar LO och Målareförbundet i seminarier, Pride-park och går i …

...

Ny HBTQ-handbok för inkluderande arbetsplatser

Hur kan din arbetsplats bli mer trygg och inkluderande för HBTQ-personer? I den nya handboken ”Arbetsplatsen i regnbågens alla färger” försöker Unionen besvara just den frågan, skriver ETC.
Att vara öppen med sin sexuella läggning eller könsidentitet på jobbet kan vara väldigt svårt …

...

Myndighetens beslut: Asbest gör comeback i USA

Asbest kommer åter att börja tillåtas i nya byggnadsmaterial i USA. Det meddelar landets federala miljöskyddsmyndighet (EPA) i en ny rapport, skriver Yle Nyheter.
USA:s federala miljöskyddsmyndighet (EPA) ser inte längre till risken med asbest i luften, marken …

...

Byggnads och Peab når förlikning efter uppsägningar

Peab och Byggnads har nått en förlikning i stämningsprocessen, efter att 16 provanställda byggnadsarbetare avskedades 2016. Detta skriver Byggnadsarbetaren.
Det var under sommaren 2016 som Peab avskedade 16 provanställda byggnadsarbetare från Östrandsfabriken i Timrå. Svenska Byggnadsarbetareförbundet valde då att stämma Peab till Arbetsdomstolen.
Dels …

...

Regeringen tillsätter en jämlikhetskommission

Regeringen har beslutat att tillsätta en jämlikhetskommission, med uppdrag att lämna förslag som ska minska klyftorna i Sverige.
Det gäller bland annat åtgärder som bidrar till att utjämna skillnader i uppväxtförhållanden samt i möjligheter till god utbildning och arbete med goda arbetsvillkor.
– Klyftor mellan rika och fattiga, mellan män och …

...

Ansvarig utgivare: Helena Forsberg

Målarnas c/o Dala-Demokraten - Box 825 - 791 29 Falun

Om Kakor