• Stefan Löfven, Socialdemokraterna. FOTO: TOMAS NYBERG

DEBATT

”Det är viktigt att Socialdemokraterna vinner valet och kan vara med och fortsätta regera landet efter den 9 september, då det är val till riksdagen”, skriver Nisse Lindblom.

Sverige går bra nu. Arbetslösheten sjunker för alla, både totalt och bland unga. Vi har en regering som jobbar aktivt för att alla människor skall ha ett arbete. Man pratar med företagen. Så man kan göra utbildningar som passar behovet när man anställer ny personal som företagen behöver.

Det finns alltid behov att anställa ny personal i en växande ekonomi. Men dom måste ha rätt utbildning.

Att ha ett arbete är den viktigaste frågan. Att kunna försörja sig. Inte behöva oroa sig varje dag inför framtiden. Därför satsar regeringen på att alla människor skall ha ett jobb. Och Sverige tjänar på att ekonomin växer.

Andra frågor som berör människors liv är sjukvården, invandringen, skola, lag och ordning, bostäder. Regeringen satsar på att det byggs fler bostäder och det gynnar även oss som målare, som skall måla alla nya hus som byggs.

LÄS ÄVEN: ”Nu krävs hela arbetarrörelsens mobilisering”

Allt handlar om pengar. Att fördela vinsterna på allt arbete på ett sätt som upplevs som rättvist. Allt i samhället kostar pengar. Vi vill ha en bra skola, bra sjukvård, bra invandring, lag och ordning. Regeringen satsar på mer polis för att människor skall känna sig trygga.

Men får vi mer människor i arbete så kommer det också vara ett sätt att minska brottsligheten.

När folk är på arbetet har dom inte tid till brottslighet och när dom får en lön har dom inte samma behov att tjäna pengar på brott. Sverige har alltid varit ett land som bryr sig om människor i nödsituation. Därför har vi tagit emot mycket flyktingar, men nu är vi med i EU och har en gemensam marknad och då är det inte mer än rimligt att alla länder i EU tar emot lika mycket flyktingar.

Därför ställer regeringen krav att på att dom andra länderna tar ett större ansvar och tar emot fler flyktingar.

LÄS ÄVEN: Nisse Lindblom: ”Gå med i Målareförbundet, Björklund”

Känslomässigt tycker vi väl ofta att skolan är den viktigaste frågan. Att våra barn skall få den bästa starten i livet. Att dom skall lära sig allt det som inte vi fick lära oss, att dom skall kunna gå hur långt som helt i livet, få den utbildning dom vill ha, jobba med det som dom tycker är roligt, få ett bra liv helt enkelt.

Socialdemokraterna satsar på skolan av just det anledningen. Att våra barn skall få den bästa starten livet. Barnen är vår framtid och det bästa vi har.

En fungerande sjukvård måste vi ha, våra kroppar slits och går sönder. Det kan vara på vår fritid och när vi jobbar och vi som är målare vet hur ömtålig kroppen är och hur viktigt det är med bra sjukvård.

En frisk kropp är förutsättningen för ett bra liv och det bästa är att inte behöva gå dit. Men att en bra sjukvård finns när vi behöver den , därför satsat Socialdemokraterna pengar på en bra sjukvård.

Det är viktigt att Socialdemokraterna vinner valet och kan vara med och fortsätta regera landet efter den 9 september, då det är val till riksdagen.

Nisse Lindblom,
Målare Göteborg