• Målarpensionärer från de tre avdelningarna inomregion 2 reste på en tvådagarstur till Åland. Foto: Robert Ask

  • Bingovinnarna Tomas Adolfsson, Berndt Lindholm, Sven Almqvist och Sven Holmer. Foto: Robert Ask

  • Liselotte Lindberg Målarettan och Robert Ask välkomnar deltagarna. Foto: Robert Ask

INSÄNT

Årets pensionärsresa till Åland utspann sig 14-15 maj.

Ett nittiotal målare pensionärer från avdelningarna 1, 6 och 8, kom med olika färdsätt till Viking terminalen i Stockholm. Tåg, båt från Gotland och buss ifrån Värmland.

Nästan alla anmälda dök upp. Några trista sjukfall. Men så är det!

LÄS ÄVEN: Pensionärsresa till Åland 2017

Efter middagen var det full fart på dansen och många passad på med en svängom. Jag pratade med en man över åttio som här om året på just Målarnas resa fann en ny kärlek. Fantastiskt!

Tisdagen hade vi ett program som deltagarna under 2017 års resa önskat sig. Man ville ha lite information om vad som händer i vårat Målareförbund och man ville veta mera om Målerimuseet.

Sagt och gjort.

LÄS ÄVEN: Ha koll för att få högre pension

Målarettans ordförande Per-Arne Kjällström och ombudsman Johan Reden föredrog det viktigaste. Jan-Erik Vigren berättade lysande om turerna kring vårt museum. Lite frågor och sen kaffepaus.

Därefter testade vi något nytt som kul. Bingo! Fina priser ifrån alla avdelningarna och deltagarna tyckte nog att det var lite spännande ändå. Ingen skadade sig och många sa att det var riktigt bra arrangerat.

Vi kan inte nog tacka deltagarna för att ni hjälpte oss en hel del med att vara positiva hela resan. Kryssningsansvarige Liselotte Lindberg och undertecknad hoppas vi ses nästa år och önskar skön sommar.

Robert Ask