• Bild: Pixabay/Edit (Bilden har inget samband med texten)

Mannen skulle leverera kontorsmaterial till en källarlokal i Stockholm när han klämdes till döds av godset, skriver Sekotidningen.

Det var i mitten av augusti som olyckan inträffade på Södermalm i Stockholm. En chaufför vid Postnords terminal i Segeltorp, Huddinge, skulle leverera kontorsmaterial till en butik på källarplan i Stockholms innerstad.

LÄS ÄVEN: Dödsolycka på kemikalietanker utanför Norge

Lokalen ligger i slutet av en brant backe, och på något sätt blev mannen klämd av godset han skulle leverera. Enligt skyddsombudets uppgifter till Sekotidningen var det när mannen manuellt drog en pall som olyckan inträffade. Ingen i butiken bevittnade händelsen.

– Det är mycket tragiskt, det här är ett väldigt utsatt yrke och särskilt farligt är det att hantera olika typer av gods, säger Sekos skyddsombud Zeljko Markov till Sekotidningen.

LÄS ÄVEN: Syrasmittat damm regnade ned – en till sjukhus

Det är inte första gången som en arbetsplatsolycka med dödlig utgång drabbar en anställd vid Segeltorpsterminalen. I augusti förra året klämdes en av terminalens chaufförer när en lastbil som parkerats vid en lastlucka kom i rullning.

Den senaste olyckan utreds nu av både Polisen, Postnord och Arbetsmiljöverket.

Chris Smedbakken
christina.smedbakken@mittmedia.se