• Foto:

INSÄNT

I Malmö kommer det att hållas en kurs i ådring och marmorering 20-21 oktober. Kursen arrangeras av avdelning 2 i samarbete med ABF.

Vill du vara med kan du anmäla ditt intresse på mejl till avd2@malareforbundet.se

Sista anmälningsdag fredag 12 oktober.

LÄS ÄVEN: Ådring och marmorering: Ett nytt brinnande intresse

Vi träffas vid två tillfällen, då vi gör två träslag (ek och teak) och två marmorsorter (cararra och kolmård). Du lär dig tekniken att ådra och marmorera med hjälp av traditionella medium. Efter avslutad studiecirkel kan du vidareutveckla ditt dekorationsmåleri på egen hand, genom att till exempel designa en möbel eller kökslucka.

Kursen är till för alla, både för dig som är nybörjare och för dig med mer vana. Du arbetar utifrån din kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Cirkelledare är Ilse Hviid. Hon är verksam konstnär och har utställningar i måleri. Hon har gesällbrev i byggnadsmåleri, och är även utbildad på Vingaskolan i Malmö inom dekorationsmåleri. Ilse leder även cirklar i teckning.

LÄS ÄVEN: Dekoration och ådring: Gammal teknik får nytt liv

Ta med dig fyra skivor cirka 40×60 cm, för att måla på, t.ex. masonit eller hård kartong (ej wellpapp). Material som grundfärger, pigment, marmoreringsbas ingår i kursavgiften.

Studiecirkeln hålls på Porslinsgatan 3 i Malmö den 20-21 oktober mellan klockan 10 och 13:15 båda dagarna.

Pris: 900 kr inkl förbrukningsmaterial

För medlem står förbundet för avgiften, du får dock betala den själv först och när kursen är slut skickas en närvarolista in och du får tillbaka beloppet.

Jenny Louman