• Bild: Prevent/Pixanay/Montage

Är din arbetsplats bra på säker hantering av kemikalier? Då har ni chansen att vinna svenska Good Practice Awards, som arrangeras av Prevent.

Arbetsmiljöorganisationen Prevent söker just nu företag som hanterar kemikalier säkert i sin verksamhet. Ditt företag tävlar med sitt bästa och med nyskapande kemiexempel.

Exempelvis kan det gälla hur man jobbar med kemikalier i stort, säkerhetskultur, riskbedömningar eller hur man löst specifika problem som till exempel hanteringen av ett cancerframkallande ämne.

LÄS ÄVEN: Yrkes-EM 2018: Art Arbsuwan är Europas snabbaste målare

Två vinnare kommer att utsesen från ett företag med fler än 100 anställda och en från ett med färre än 100 anställda. Dessa kommer att uppmärksammas i Prevents och arbetsmarknadens parters kanaler, samt i tidningen Arbetsliv och olika pressutskick. Dessutom kommer vinnarna att få presentera sitt bidrag under Sveriges största arbetsmiljökonferens Gilla Jobbet, som arrangeras 24 oktober 2019.

Vinnarna har även möjlighet att gå vidare till EU-nivå, och delta på en prisceremoni i Bilbao. De tre bästa bidragen bjuds även in till en nätverkslunch.

LÄS ÄVEN: Måleri-NM 2018: Britta Spencer är Nordens bästa målare

Bakgrunden till tävlingen är att Europeiska Arbetsmiljöbyrån nyligen startat en kampanj för att förbättra kemikaliehanteringen på arbetsplatser inom EU.

Syftet är att lyfta fram goda exempel, och att få fler företag att förbättra säkerheten och riskbedömningen när man hanterar kemikalier. I samband med detta har man även tagit fram det digitala verktyget Kemihjälpen, där du kan få praktiska råd och stöd i kemikaliehanteringen.

Tävlingsbidragen behöver vara inne senast 16 december 2018. Här kan du läsa mer om tävlingen.

Chris Smedbakken
christina.smedbakken@mittmedia.se