• Bild: Trafikverket/Pressbild

De upptäckta säkerhetsbrister tvingar Trafikverket att ställa in helgens visning av Förbifart Stockholms tunnlar i Vinsta, skriver Mitti Stockholm.

På lördag skulle allmänheten kunna komma och titta på jättebygget i Vinsta – en del av motorvägstunnelprojektet Förbifart Stockholm. Inbjudningarna hade redan gått ut sedan en tid tillbaka, men nu meddelar Trafikverket att de tvingas ställa in visningen.

Anledningen är de allvarliga säkerhetsbrister i tunnlarna Lunda och Johannelund, som upptäcktes av Arbetsmiljöverket i september. Dessa tunnlar utgår från Vinsta, där visningen skulle hållas.

LÄS ÄVEN: Stopp i tunnlarna – nya problem för Förbifart Stockholm

De projektansvariga för Förbifart Stockholm menar att säkerhetsfelen nu är åtgärdade. Detta arbete har dock tagit så mycket tid och resurser i anspråk, att man inte hunnit förbereda visningen.

– Att arrangera en sådan här dag kräver ganska mycket förberedelser, och de senaste veckorna har vår organisation varit fokuserad på de frågor vi fått från Arbetsmiljöverket. Därför skjuter vi på Öppen arbetsplats till den 24 november, säger Förbifart Stockholms projektchef Johan Brantmark till Mitti.

Chris Smedbakken
christina.smedbakken@mittmedia.se