• Med ett par enkla klickmoment och utan verktyg så byter sliphuvud på nya GE 7 giraffe. Foto: Pressbild

  • Tyska Flex satsar på valmöjligheter med sin nya giraffslip. Fyra utbytbara huvuden där ett är en friexcenterroterande skiva för extra högkvalitativ slipning. Foto: Pressbild

MÅLARNYTT

Utbytbara sliphuvuden och olika rörelsemönster. Flex satsar på valmöjligheter med sin nya giraff GE 7.

Även Flex har flera innovativa lösningar på sin nya modell. Det handlar främst om de fyra olika sliphuvudena som skiftas verktygslöst med en klicklösning. Dels är det två roterande huvud, antingen med eller utan kåpa (kanten runt sliphuvudet) för hörn- och kantslipning. Den kåpan är ju lite smaksak om man gillar att arbeta med.

Därtill finns ett triangulärt sliphuvud med vibrerande sliprörelse tänkt för att komma åt ännu bättre i hörn och vid kanter.

LÄS ÄVEN: Målarnytt: Jackor för kvinnor

Den fjärde varianten är en stor nyhet på giraffronten där Flex skapat ett runt sliphuvud som är friexcenterroterande. Det innebär att det både snurrar och vibrerar, men också att det gör det i ett helt oregelbundet mönster. Samma teknik används vid polermaskiner och syftar till att inga regelbundna rörelser ska kunna skapa ett mönster på ytan.

Regelbundna mönster, även ack så små, är ju lättare för ögat att upptäcka. Tänkt i första hand på ytor som ska målas på direkt efter spackling.

Sliphuvudet är kardanknutsmonterat vilket ger rörlighet och flexibilitet åt båda håll upp till 90 grader.

LÄS ÄVEN: Målarnytt: Som hand i kemhandsken

Flex har jobbat vidare på med ergonomibiten och bland annat optimerat balansen mellan sliphuvud och motor. GE 7 väger 4,0 kg, är försedd med mjukstart, konstant varvtal alternativt varvtalsreglering med justerhjul.

Finns hos grossist sedan augusti i år.

Jan-Erik Johansson