• Bild: Pixabay (Bilden har inget samband med texten)

En man har avlidit efter en arbetsplatsolycka vid ett vindkraftsprojekt i Ånge kommun, skriver Sundsvalls Tidning.

Det var i måndags vid 16.30-tiden som olyckan inträffade vid vindkraftsprojektet på Länsterhöjden och Storflötten i Ånge kommun.

En man i 40-årsåldern arbetade ensam med ett sprängningsarbete, när han träffades i huvudet av en sten och skadades allvarligt.

Han hittades medvetslös av en annan entreprenör på projektet, och fördes till sjukhus. Hans skador var dock så allvarliga att han under onsdagen avled.

LÄS ÄVEN: Man död i arbetsplatsolycka utanför Gällivare

Både polisen och Arbetsmiljöverket har inlett utredningar av olyckan. Polisen har även beslagtagit viss arbetsutrustning.

– Den utredning som har startat tar sikte på att reda ut vad som har hänt för att kunna ta ställning om det som har hänt har skett på grund av att någon förfarit på ett oaktsamt sätt och i så fall vem som är ansvarig för mannens arbetsmiljö och om det har utförts enligt kraven i arbetsmiljölagen, säger kammaråklagare Aino Pietilä till Sundsvalls Tidning.

Brottet rubriceras i detta skede som vållande till annans död och arbetsmiljöbrott, men ingen person är i nuläget misstänkt för brott.

Chris Smedbakken
christina.smedbakken@mittmedia.se