• Almedina Rizvic är just nu på en gymnasieskola i Skånska Svalöv. Där hade hon viss nytta av Colour Tester, en helt ny produkt för både proffs och veliga kunder. Foto: Privat Foto: Jan-Erik Johansson

  • Almedina Rizvic är just nu på en gymnasieskola i Skånska Svalöv. Där hade hon viss nytta av Colour Tester, en helt ny produkt för både proffs och veliga kunder. Foto: Privat Foto: Jan-Erik Johansson

  • Som en mindre rakapparat med rulle på? Säljs än så länge i 49 kulörer i utvalda butiker och på nätet. Foto:

MÅLARNYTT

Provmåla åt kunden utan onödigt stora burkar och penseltvätt. Det är tanken med Nordsjös nya Colour Tester.
– Lite kul och smidigt, men med viss begränsning.

Så sammanfattar Almedina Rizvic, målare på Ekblads Måleri i Landskrona sin erfarenhet av Colour Tester. Just nu är hon på en gymnasieskola i lilla Svalöv strax utanför Landskrona.

– Det finns bara en färgbutik här så det har blivit att de lagt på mig lite nya grejor att testa, det är kul, säger hon.

LÄS ÄVEN: Målarnytt: Flex satsar på valmöjligheter

Där fick hon med sig några Colour Tester att pröva på sin kund i skolans värld. Det handlar om en liten färdig burk med inbyggd mini-roller. Syftet är att göra det smidigare att provmåla när det är dags att välja kulör. Färgen räcker till en hyfsat stor ruta, knapp kvadratmeter.

– Ja, jag testade på en vägg och det var ganska smidigt faktiskt. Du slipper burkar och penslar och jag tyckte den täckte bra. Tillräckligt bra, det blev ett fint resultat. Känns miljömässigt bättre också att det inte blir så mycket färgspill.

– På minussidan är väl att det är begränsning på antalet kulörer i den här formen.

LÄS ÄVEN: Målarnytt: Jackor för kvinnor

Nordsjö har plockat fram en serie med 49 kulörer som finns den här testvarianten som kostar runt 30-40 kronor utpris i butik per styck.

Både plus och minus alltså, men kul med nya prylar som ibland kan vara svårt att få nys på, menar Almedina Rizvic.

– Som målare blir du van att använda vissa grejor hela tiden. Ofta är det ju redan utkört till bygget och bara att sätta i gång. Men på det här jobbet har det varit en del olika projekt som gjort att jag fått testa en del verktyg och annat ihop med butiken. Lite wow-upplevelse faktiskt efter att ha jobbat med samma grejor rätt länge. Det är nyttigt, säger Almedina Rizvic.

Jan-Erik Johansson